StoryEditor
 LLUIS GENE/AFP
PRAVI LIDER

‘Nemojmo biti šupci, nemojmo biti kreteni!‘: Snimka iz poluvremena zorno dokazuje tko vodi ovu Barcu

Igrat ćemo mirno i zabiti im osam komada, govori gazda na Nou Campu. Svi bespogovorno slušaju...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 15:57

Leo Messi je u uzvratu osmine finala (Barcelona - Napoli 3:1) zabio drugi gol i izborio jedanaesterac za treći. Pritom je zadobio udarac od Koulibalyja, zato je suđen penal kojeg je zabio Luis Suarez, a trener Setien je kazao:

- Messi će sigurno igrati u četvrtfinalu protiv Bayerna. To je samo jak udarac, ništa više.

Barcelona je u drugom dijelu utamice s Napolijem bila oprezna, zatvorenija, prema naprijed ništa nije napravila, ali je održala prednost 3:1. Mnogi govore kako su naučili nešto na olako primljenim golovima s Romom i Liverpoolom, kad nisu znali sačuvati prednost i ispali su pretprošle i prošle godine.

Tada su igrali otvoreno, a rival ih je zaskočio. Sad je u poluvremenu kamera uhvatila Lea Messija kako savjetuje i opominje suigrače prije izlaska na teren za drugo dio: - Oni će izaći snažni. Nemojmo biti šupci. Imamo prednost dva gola, nemojmo biti kreteni.

Podržao ga je Luis Suarez, da bi se Messi ponovno oglasio: - Igrat ćemo mirno. Igrat ćemo mirno i dat ćemo im osam.

Jordi Alba i Pique su inzistirali da ne vraćaju loptu golmanu. Eto, Barcini igrači sami su među sobom riješili taktiku za nastavak igre. Nisu dali više nijedan gol, ali otišli su dalje. Messi vodi 'svlačionicu', on je taj kojeg slušaju. Što li sprema Bayernu?

Linker
16. kolovoz 2020 16:46