Action Images via Reuters/Carl Recine
BITI ILI NE BITI

OVO JAKO MIJENJA STVARI! EVO ZAŠTO GUARDIOLA MORA 'OLAKŠATI DINAMU' U ZAGREBU Veliki okršaj na Maksimiru nije mogao doći u bolji trenutak za Modre!

City u samo osam dana igra dva velika derbija koja bi mu mogla uništiti sezonu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2019. 16:07

Pred Josepom Guardiolom jedan je od najtežih zadataka u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Nakon 14 odigranih kola Premiershipa Manchester City na svom kontu ima 9 bodova manje nego u istom razdoblju prošle godine, a za vodećim Liverpoolom branitelj naslova u ovom trenutku zaostaje velikih 11 bodova.

Mnogi analitičari na Otoku smatraju da su Redsi stekli nedostižnu prednost pred najopasnijim suparnikom u želji da nakon 30 godina čekanja naslov prvaka Engleske napokon vrate na Anfield Road. Prednost je zaista poprilična, ali koliko god Kloppova momčad bila dominantna prerano je zaključiti prvenstvenu utrku već sada.

S druge strane pred Manchester Cityjem su dva velika derbija u razmaku od osam dana (subota - srijeda - nedjelja). Onaj protiv Manchester Uniteda na Etihadu te onaj protiv Arsenala na Emiratesu. Dobra je to vijest i za Dinamo koji će 'uletjeti' između spomenutih derbija, a upravo u toj utakmici Pep Guardiola mogao bi odmarati neke ključne igrače kao što je već radio proteklih sezona. 'Građani' su već osigurali drugi krug Lige prvaka dok bitka za Premiership i dalje traje i novi gubitak bodova u dva spomenuta derbija vrlo bi vjerojatno značio oproštaj od titule.

Prije tri godine kada se našao u sličnoj situaciji, u domaćem ogledu sa Celticom promijenio je čak devetoricu igrača iz početnih 11 koji su vikend prije toga igrali s Chelseajem. Završilo je 1:1, a u udarnoj postavi Cityja zaigrali su i tinejdžeri Tosin Adarabioyo (danas na posudbi u Blackburnu) te Pablo Maffeo (prodan Stuttgartu 2018. za devet milijuna eura). Celticu bod nije puno donio, završili su posljednji u skupini.

Godinu dana kasnije City je u posljednjem kolu poražen kod Šahtara, prvi seniorski start u 11 imao je 17-godišnji Phil Foden, a Guardiola je u svojoj 100. utakmici u Ligi prvaka propustio od Cityja stvoriti prvu britansku momčad koja je skupinu Lige prvaka završila sa svih šest bodova. Šahtar je uspio prekinuti niz od 29 utakmica Cityja bez ijednog poraza u svim natjecanjima.

Prošle godine City je pobijedio Hoffenheim 2:1 pred svojim navijačima, a Guardiola je izveo moćan sastav. Andrej Kramarić doveo je goste u vodstvo pa je Leroy Sane dvaput zabio za preokret. Kevin de Bruyne i David Silva nisu bili u konkurenciji za nastup ni za jednu od tri nabrojane utakmice, Sergio Agüero odradio je tek 20-ak minuta protiv Šahtara...

Linker
22. travanj 2024 02:04