TIZIANA FABI Afp
TRENER VATRENOG POBJESNIO!

‘Ovo je nogometno samoubojstvo! To što se dogodilo je jednostavno nevjerojatno! Uništili su nas!‘

‘Ako im nije jasno o čemu se radi, neka nađu drugi posao!‘, sipao je Gasperini žuč nakon susreta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2021. 08:43

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Real Madrid je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 1:0 nakon što je domaćin od 17. minute igrao s igračem manje, a gol odluke zabio je Ferland Mendy u 86. minuti na asistenciju Luke Modrića.

Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u 17. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Remo Freuler. Za mnoge - prestrogo. Švicarski veznjak je na rubu kaznenog prostora srušio Mendyja, a po mišljenju njemačkog suca Tobiasa Stielera to je bio prekršaj za crveni karton.

Sudac je procijenio da se Mendy nalazio u izglednoj prilici za gol i pokazao je izravni crveni karton. Domaći igrači su žustro protestirali, ali Stieler je ostao pri svojoj odluci.

image
TIZIANA FABI Afp

Trener Atalante Gian Piero Gasperini kiptio je od bijesa cijelu utakmicu, a onda sve sasuo novinarima nakon susreta.

"Čekali smo tako dugo ovu utakmicu i na kraju nismo mogli igrati kako smo htjeli. Nismo mogli uživati. Uništili su nas! Na kraju smo se morali braniti i to smo dobro radili, ali to je bila neka potpuno drugačija utakmica od planirane. Naše razmišljanje u pripremi je bilo potpuno drugačije. 11 protiv 11 bi bio malo drugačiji odnos snaga, i puno ljepši nogomet. Sve to nas je jako razljutilo. Velike sudačke greške su dio nogometa, ali pokušavamo ih smanjiti i ako se ovakve stvari nastave, ovo je samoubojstvo nogometa! To što se dogodilo večeras je jednostavno nevjerojatno", bjesnio je nakon utakmice Gasperini:

image
Zinedine Zidane i Gian Piero Gasperini
TIZIANA FABI Afp

"Ako im nije jasno o čemu se radi, neka nađu drugi posao! Pa imaju i VAR, imaju sve da bi izbjegli ovakve kardinalne pogreške. Pa nije to raketna znanost, ne moraju biti inženjeri NASA-e da bi to shvatili. Ali na kraju krajeva, da bi se kvalificirali, moramo pobijediti u Madridu. Idemo tamo i odigrat ćemo našu pravu utakmicu", poručio je Talijan.

Trenutak odluke dogodio se u 86. minuti. Modrić je dodao Mendyju koji je opalio sa 20-tak metara i sjajno pogodio za 1:0.

Zinedine Zidane je na konferenciji za novinare otkrio kako je to uigrana akcija, ali ipak s malo drugačijim završetkom.

"Istina je, to je naša akcija s treninga, no igrač koji završava akciju nije trebao biti Ferland. Ali čujte... na kraju je on zabio svojom lijevom nogom. On je puno precizniji s lijevom, ali možda ima čak i jači udarac desnom", otkrio je Francuz nakon susreta.

Sve u svemu, Zidane je mogao biti zadovoljan minimalnom pobjedom, iako je Real 85 minuta imao igrača više, i možda je mogao i prije doći u vodstvo.

"Ne mislim da smo odigrali neku veliku utakmicu, ali u ovom slučaju je bitan rezultat. I dalje imamo uzvrat, ali odradili smo dobar posao protiv vrlo dobre Atalante. Imamo gol u gostima, i sačuvali smo svoju mrežu. Moram ćemo odigrati jako dobro u uzvratu", rekao je Zidane i za kraj prokomentirao sporno isključenje koje je usmjerilo utakmicu.

"Ne znam je li isključenje bilo prestrogo. Ali, sudac je taj koji donosi odluke. Crveni karton je promijenio i naš plan igre, bila je to sasvim drugačija utakmica nakon toga. Bilo nam je problematično kada su ostali s igračem manje jer je bilo jako teško pronaći dovoljno slobodnog prostora i igrati kao prije".

Linker
13. travanj 2024 14:37