SUSANA VERA Afp
SCENA ZA SVA VREMENA

FOTO: Pogledajte hrvatsku zastavu na europskom tronu! Kovačić ispisao povijest pa ludovao kao nikad

Niz je počeo s Mandžukićem 2013. godine godine, onda su naslov osvajali Modrić s Realom i Rakitić..
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2021. 23:41

Čudesni Chelsea drugi je put u povijesti osvojio nogometnu Ligu prvaka pobijedivši Manchester City s 1:0 u spektakularnom finalu odigranom u Portu pred 16.500 gledatelja, a Hrvatska i devetu godinu zaredom ima osvajača elitnog natjecanja.

image
DAVID RAMOS Afp

U sjajnom finalu Bluesa koji je u 42. minuti riješio Kai Havertz na asistenciju Masona Mounta, Mateo Kovačić odigrao je možda i najvažnije minute u karijeri. Vratio se nakon ozljede i dobio posljednjih, dramatičnih 15 minuta, kada je City pritiskao i tražio izjednačenje.

image
JOSE COELHO Afp

Odigrao je u svom stilu, sigurno i bez ijedne pogreške, a na kraju je proslavio u stilu - sa hrvatskom zastavom na europskom tronu.

image
MICHAEL STEELE Afp

Kovačić je u subotu navečer ispisao povijest - po četvrti je put postao europskim prvakom, no za razliku od trofeja koje je osvajao s Real Madridom, u ovom je finalu aktivno sudjelovao. Veliko je to priznanje i za hrvatski nogomet koji od 2013. godine ima predstavnika na europskom tronu. Počelo je s Marijom Mandžukićem koji je te godine slavio s Bayernom, a onda su naslov osvajali Modrić s Realom i Rakitić s Barcelonom.

image
JOSE COELHO Afp

Potom su tri godine zaredom povijest ispisivali Modrić i Kovačić u Realu, Liverpool je s Dejanom Lovrenom slavio 2019. godine, Perišić u Bayernu lani, a sada je na red ponovno došlo na Kovu, ovoga puta u aktivnoj ulozi.

image
DAVID RAMOS Afp

Njemački trener Thomas Tuchel došao je do svog prvog naslova pobjednika Lige prvaka nakon prošlogodišnjeg finalnog poraza s Paris Saint-Germainom od Bayerna u Lisabonu, a Pep Guardiola je ostao na dva trofeja osvojena s Barcelonom.

image
MICHAEL STEELE Afp

Chelsea je prvi naslov europskog prvaka osvojio 2012. kad je u Münchenu svladao Bayern boljim izvođenjem jedanesteraca.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

image
SUSANA VERA Afp

image
SUSANA VERA Afp

image
MICHAEL STEELE Afp

Linker
14. travanj 2024 08:23