LEON KUEGELER Afp
ČUDO OD IGRAČA

Pogledajte koje je sve rekorde srušio Haaland! U dresu Borussije naslijedit će ga - centarfor Seville!?

‘Promašio sam prvi penal, vratar se micao, kod drugog sam bio nervozan, ali donio sam dobru odluku‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. ožujak 2021. 23:56

Erling Braut Haaland je briljirao i u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Seville. Skandinavsko čudo od igrača postiglo je dva pogotka i pritom srušilo cijeli niz rekorda.

Postao je, naime, najbolji norveški strijelac u Ligi prvaka, preskočio je Ole Gunnara Solskjaera, postao je najmlađi koji je zabio 20 pogodaka i za to mu je bilo potrebno najmanje utakmice, tek 14, do sada je rekord držao Harry Kane koji je do ove brojke stigao nakon 24 dvoboja. Haaland je postao i prvi igrač koji je u četiri uzastopne utakmice zabio dva pogotka.

- Bila je ovo teška utakmica, umoran sam, ali i sretan jer smo prošli. Nismo ni očekivali da će biti lagano, bilo je važno zabiti prvi. Promašio sam prvi jedanaesterac, ali vratar se micao, kod drugog sam bio nervozan, ali sam odlučio pucati u istu stranu i pogodio sam - rekao je Haaland nakon prolaska u četvrtfinale.

Gosti su u završnici bacili sve na napad, uspjeli su stići vodstvo domaćih, međutim, svoj drugi pogodak En-Nesyri (asistent Rakitić) postigao je duboko u nadoknadi kada više vremena za povratak nije bilo. Inače, upravo se En-Nesyri spominje kako mogući Haalandov nasljednik u dresu Borussije.

- Jasno da nismo sretni s ishodom jer smo igrali stvarno dobro. Nismo imali sreće, oni su imali jednu prigodu i zabili su gol. Htjeli smo proći dalje, premda nismo uspjeli zadovoljan sam kako smo odigrali, borili smo se do zadnje sekunde - zaključio je napadač Seville.

Linker
25. travanj 2024 11:59