PAUL ELLIS Afp
ČOVJEK ODLUKE

Pravi ‘game changer‘! Liverpool ga je masno platio, a sada je svima pokazao što može: ‘Unio im je strah u kosti‘

Klopp je dovođenjem Diaza još jednom pokazao kakav je majstor u procjeni igrača i slaganju momčadi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. svibanj 2022. 20:59

’Tko je sad taj?’, zapitali su se površni pratitelji nogometnih zbivanja kad je Liverpool u završnici zimskog prijelaznog roka za 45 milijuna eura odštete doveo Luisa Diaza. Doista, 25-godišnji Kolumbijac za većinu je bio prilično nepoznat, iako je na Anfield stigao iz Porta u kojem je u 125 nastupa zabio 41 gol i 19 puta asistirao.

Ipak, ubrzo se Diaz pobrinuo da izađe iz anonimnosti. Već su njegovi prvi nastupi u dresu Redsa sugerirali da se radi o pojačanju koje bi se moglo idealno uklopiti u zamisli Jürgena Kloppa. U Premier ligi je dosad poentirao tri puta uz dvije asistencije, a u Ligi prvaka je ‘riješio’ gostovanja kod Benfice i Villarreala.

U prvom poluvremenu engleska je momčad djelovala neprepoznatljivo, Žuta podmornica bila je briljantna. Onda su se stvari preokrenule u nastavku, a glavni detonator velikog preokreta bio je - Luis Diaz. Ubacio je Klopp svog krilnog napadača u igru umjesto neprimjetnog Dioga Jote, a Kolumbijac je sve promijenio.

image
PAUL ELLIS Afp

’Game changer’, rekli bi Englezi. Strašan je Diaz kad ima loptu u nogama, osjetio je to i Villarreal od samog početka drugog dijela utakmice. Začas se nađe u prilici, okomit je, prodoran, uvijek prvo gleda prema suparničkim vratima.

’’Luis Diaz je završio Villarrealov san. Zakoračio je na teren i sve promijenio. Stigao je u Liverpool prije par mjeseci za oko 50 milijuna eura, što već sad izgleda jeftino. Unio je strah u suparničke redove i zabio gol koji je njegove odveo u Pariz’’, piše Mundo Deportivo.

image
PAUL ELLIS Afp

Jedan mu je udarac blokirala domaća obrana, pa je promašio atraktivan pokušaj škaricama, ali nije odustajao. Zabio je gol za 2:2 nakon kojeg za Villarreal više nije bilo povratka, a UEFA ga je proglasila i najboljim pojedincem susreta na La Ceramici. Pogodak, vratnica, četiri uspješna driblinga, četiri od pet dobivenih duela i 90 % točnih dodavanja, otkrila je statistika. Narodskim rječnikom, ‘išao je k’o na motoru’...

Klopp je dovođenjem Diaza još jednom pokazao kakav je majstor u procjeni igrača i slaganju momčadi. Salah i Mane ostaju i dalje udarne igle Redsa, no uz Firmina i Jotu trebala je Liverpoolu još jedna jaka napadačka figura. Kolumbijac se savršeno uklopio u novu sredinu, i možda na kraju upravo on postane taj jezičac na vagi koji će Redse odvesti prema željenoj četverostrukoj kruni...

Linker
18. travanj 2024 14:14