JAVIER SORIANO Afp
DOČEKAO VELIKU POBJEDU

Predsjednik Reala u euforiji odgovorio na neizbježno pitanje: ‘Mbappé je zaboravljen!‘

‘Mi nemamo dividende, mi smo klub članova, a to zajedništvo ima neprocjenjivu važnost‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. svibanj 2022. 08:49

Kontroverzni Florentino Pérez dočekao je veliku pobjedu na kraju sezone u kojoj je doživio dva teška poraza. Prvi je bila Superliga, u čijem je osnivanju imao praktički glavnu ulogu, te se još nije predao uvjeren da će ona saživjeti. Perez je zbog toga prekinuo sve kontakte s UEFA-om. Drugi veliki poraz bila je odluka Mbappéa da ostane u PSG-u usprkos tome što je davno s njim bio dogovorio dolazak u Madrid.

"Smireni i sretni, svi smo radili cijelu sezonu da bismo mogli doći do Lige prvaka. Ove godine smo imali generalno dobru sezonu, dobra natjecanja, imali smo sreće da smo na putu do finala imali teške suparnike i sve smo ih nadvisili. Ovi igrači su nevjerojatni te su nam priuštili neke utakmice koje nećemo lako zaboraviti."

Naravno da nije mogao izbjeći pitanje o Mbappéu

"Madrid će uvijek nastaviti raditi na tome da ima najbolje igrače, ali Mbappé je već zaboravljen, ništa se nije dogodilo, Madrid je imao savršenu sezonu i to je zaboravljeno pitanje. Danas nema Mbappéa, postoji samo klub Real Madrid".

image

Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

Iskoristio je priliku da nešto kaže i o "državnim klubovima".

"Imaju najveće budžete i zato imaju najbolje igrače i svi ih jako cijene. Razlika između njih i nas je ta što Real Madrid ne dijeli dividendu. Ono što mi dijelimo je način razumijevanja nogometa, te način na koji proživljavamo njegove najveće vrijednosti - požrtvovnost, zajedništvo s navijačima, ljubav prema igri... Sve je to naslijeđe od Don Santiaga Bernabéua, a ja samo pokušavam živjeti u skladu s vremenom."

Osvrnuo se na kraju i na priče o tome da je Real stara momčad.

"Imamo jako dobre igrače, Karima, Viniciusa, Rodryga, prosjek je jako dobar, obrana i golman također. Sjećam se kako su veterani u utakmici protiv Cityja već bili izvan terena i bodrili mlade. Madrid je način razumijevanja života, sa svojim vrijednostima, sa svojim problemima ponekad. Mi nismo klub koji gleda na dividende, jer ih nema, mi smo klub članova, a to zajedništvo ima neprocjenjivu važnost."

Linker
19. travanj 2024 18:06