FILIPPO MONTEFORTE Afp
REDSI NA UDARU

Pršte kritike nakon debakla Liverpoola: ‘Igrači nisu u Napulju pokazali ni želju, posebno jedan od njih‘

‘Kad dolaziš u utakmicu Lige prvaka, ne možeš biti toliko otvoren na terenu‘
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2022. 12:25

Rio Ferdinand i Robbie Fowler žestoko su kritizirali igru ​​Liverpoola u porazu 4:1 od Napolija. Legenda Liverpoola Fowler nije bio zadovoljan onim što je vidio od Redsa u cjelini ili Trenta Alexander-Arnolda.

"Ono što bih rekao je da ne možete dovoditi u pitanje želju ove momčadi tijekom posljednjih nekoliko godina, ali možete u ovoj utakmici.

Znamo koliko je Napoli dobar, ali Liverpool je bio tako loš. Joe Gomez će dobiti jedinicu za svoju izvedbu u prvom poluvremenu, ali pogledajte nedostatak želje Trenta Alexandera-Arnolda. Ne možemo ga krivi ta napadački učinak, ali obrambeno ga možemo izdvojiti, jer nije pokazivao pravu želju za brzim povratkom u obranu."

Bivši branič Manchester Uniteda Ferdinand bio je na sličan način oštar, dodao je: "Bilo je to neugodnih prvih 45 minuta za Liverpool, posebno u obrani. Ono što ne možete prihvatiti kao menadžer ili kao igrač je nedostatak truda i želje. Kad ljudi ne trče ili nemaju želju vratiti se. Gomez pogrešku, ali pokušava se vratiti i pomoći svojim suigračima, a Trent to nije učinio. Liverpool se osramotio igrom."

Branič Liverpoola Andy Robertson priznao je nakon utakmice da su Redsi dobili ono što su "zaslužili", pokazavši veliku dozu samokritike.

"Kad dolaziš u utakmicu Lige prvaka, ne možeš biti toliko otvoren na terenu i moraš se vratiti osnovama ispunjavanja zadataka, moraš biti kompaktan. Stvarali smo šanse, ali zaslužili smo ovaj rezultat, jer su oni imali toliko prostora u prvom poluvremenu. Kao da su imali igrača više. Moraš biti spreman za borbu, a mi nismo bili."

Linker
20. travanj 2024 05:59