JOSE COELHO Afp
RECEPT JE JASAN

‘Samo dovedite Hrvata i Liga prvaka je naša! Komentar slavnog Nijemca na fotografiju glasno je odjeknuo

Imao je pravo. Kad Hrvati igraju u finalima, to završava pozitivno. I tako već osam godina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2021. 16:26

Nevjerojatan niz hrvatskog nogometa traje od 2013. godine. Doduše, otkako je godinu ranije Chelsea po prvi puta osvojio naslov prvaka Europe, stalno imamo barem jednog igrača u pobjedničkom sastavu. Tadašnja momčad londonskih Plavaca pod ravnanjem Roberta Di Mattea nije imala niti jednog Vatrenog, ali ova današnja jest.

Mateo Kovačić uzeo je svoju četvrtu europsku klupsku titulu, nakon što je prethodne tri osvojio s madridskim Realom. U subotu je, za razliku od sve prethodne tri prigode i zaigrao, ušavši umjesto Masona Mounta u 80. minuti utakmice.

Podsjetimo, sjajni HR-niz otvorio je Mario Mandžukić koji je "ušati trofej podigao prije osam godina. Nakon njega Luka Modrić s Realom i Ivan Rakitić s Barcelonom, a potom i Modrić s Kovačićem - tri uzastopne titule prvaka Europe u Realu. Niz je nastavio Liverpool s Dejanom Lovrenom prije dvije sezone, ne bi li Ivan Perišić kao posuđeni igrač Intera nastavio tradiciju u Bayernu.

Jedna je fotografija nakon utakmice posebno pobudila pažnju hrvatskih poklonika nogometa. Kovačić se slikao s njemačkim stoperom Antonijom Rüdigerom koji je u caption napisao: "O da, brate moj, uspjeli smo."

U komentarima su se javile mnoge poznate ličnosti poput NBA-košarkaša Dennisa Schrödera, Cesca Fabregasa i ostalih, među kojima je bio i Thomas Müler. Nogometaš Bayerna napisao je: "Treba se samo dovesti Hrvat i Liga prvaka je sigurna."

image
INSTAGRAM SCREENSHOT

Linker
21. travanj 2024 01:40