Sjajan projekt

Radost za sve ukućane: Mama Neda i kći Nola otkrivaju kako izraditi djedice i šumu češera

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Nola i Neda Dečak naše su nove suradnice, koje će za vas izrađivati razne DIY projekte i u nekim od sljedećih brojeva magazina D&D

Danas predstavljaju jedan od takvih tutorijala. Riječ je o lakom i zabavnom zadatku koji mogu izrađivati članovi obitelji svih generacija. Pokušajte, nećete požaliti!

image

Kreativne mama i kći, učiteljica i učenica - Neda i Nola Dečak

BERISLAVA PICEK/CROPIX

Nola je učenica prvog razreda, sedam joj je godina i ide u OŠ “Kralja Tomislava” na Trešnjevci. Tamo radi i njezina majka, Neda Dečak, učiteljica razredne nastave i likovne kulture. Nola u slobodno vrijeme slika, crta, izrađuje nakit i raznorazne ukrase. S bakama šiva, peče kolače, mijesi tijesto. U društvu je glavna zabavljačica, pleše i pjeva. Talent za slikanje naslijedila je od obitelji, jedan djed je slikar, drugi djed je zadužen za materijale koji joj trebaju za rad, kao što su ova drvca. Naravno, njezina majka Neda kao učiteljica likovnog radi s njom i usmjerava je, tako da Nola već slika na platnu i njezine slike krase zidove obiteljskog stana. A Nola i Neda Dečak naše su nove suradnice koje će za vas izrađivati razne zanimljive “uradi sam” projekte.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

POTREBNI MATERIJAL:

  • drvofix
  • akrilne boje (crvena, bijela, crna)
  • bezbojni lak
  • akrilni flomaster (crni)
  • drvca raznih veličina prepiljena ukoso
  • drveni oblutak
  • češeri
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

1. Drvce (bilo koja vrsta drveta) prepiliti u koso.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

2. Drvofixom premazati dio za bojanje. Kad se osuši, stvorit će se glatka površina po kojoj se može slikati, a da drvo ne upija boju.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

3. Drvce je sada spremno za oslikavanje, boje mogu biti akrilne ili obične tempere.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

4. Crvenom bojom oslikajte kapicu Djed Božićnjaka, rumene obraze i malena usta. Bijelom bojom krzno na kapi, nos i dugačku bradu. Crnim flomasterom ili crnom temperom nacrtajte oči i istaknute ih točkicom bijele boje.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

5. Kad je drvce oslikano, treba ga prelakirati bezbojnim lakom, tako će biti sjajnije i dugotrajnije. Sada je na redu šuma od češera. Potrebno je češere zalijepiti drvofixom ili vrućim ljepilom na drveni oblutak. Češere za dodatni efekt možete posipati umjetnim snijegom ili bijelim sprejom.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 14:53