JAVIER SORIANO Afp
TO JE NJEGOV STIL

Situacija o kojoj priča ‘pola‘ nogometne Europe! Simeone otkrio zbog čega se odbio rukovati s Kloppom

Simeone je ljutito odjurio u svlačionicu, a mnogi su ga britanski mediji uzeli na zub
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2021. 08:26

Trener Atletico Madrida Diego Simeone prolazio je kroz različita stanja tijekom derbija s Liverpoolom u Ligi prvaka. Od depresije kad je njegova momčad gubila 0:2, do euforije nakon izjednačenja. Stigao se tijekom drugog poluvremena uživjeti i u ulogu vođe navijača, animirao je tribine Wande Metropolitano, no na kraju je progutao gorku pilulu, njegova je momčad poražena pogotkom Salaha iz kaznenog udarca.

- Teška utakmica protiv suparnika koji je odigrao sjajno i obično pobjeđuje s više golova razlike. Mi nismo otvorili susret kako smo željeli, ali smo nakon drugog gola počeli igrati ono što smo tražili. Imali smo prilike i za vodstvo, najčišća je stigla u nastavku, ali je vratar još jednom sjajno obranio. Momčad je dobro reagirala s igračem manje – izjavio je Diego Simeone nakon utakmice.

Trenutak koji je privukao puno pažnje u javnosti dogodio se neposredno nakon završetka utakmice u Madridu. Simeone je ljutito odjurio u svlačionicu, a mnogi su ga britanski mediji uzeli na zub jer nije pružio ruku kolegi Jürgenu Kloppu.

image
JAVIER SORIANO Afp

- Ne pozdravljam uvijek drugog trenera neposredno nakon utakmice jer to ne volim. Nije to zdravo ni za pobjednika ni za gubitnika. Ja o tome tako razmišljam. Ali sad, kad ga vidim, pozdravit ću ga bez problema – rekao je Argentinac.

Imao je i dobrih razloga za ljutnju zbog ishoda susreta, jer je njemački sudac Daniel Siebert u 81. minuti prvo dosudio kazneni udarac, pa ga je potom nakon pregleda snimke poništio. Ostao je dojam da je odluka u najmanju ruku vrlo dvojbena, jer kontakt Dioga Jote i Josea Gimeneza je postojao. Kazneni udarac za Liverpool bio je čist, kao i crveni karton za Antoinea Griezmanna koji je neoprezno visoko podignutom nogom startao na glavu Roberta Firmina...

Linker
18. travanj 2024 07:51