Luka Modrić i Darijo Srna
 
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ISPOVIJED DIREKTORA

Srni stiže Real: Ponosan sam što mi je Luka prijatelj, volim i Ancelottija, a Schuster me zvao u Madrid!

Bivši kapetan Vatrenih se osvrnuo na sadašnjeg i na njihov novi okršaj u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2021. 17:02

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna danas radi kao sportski direktor Šahtara, a uoči okršaja s Real Madridom je odgovorio na brojna zanimljiva nogometna pitanja, a nije se propustio ni osvrnuti na svojeg nasljednika u reprezentaciji Luku Modrića. Najprije, kako se snašao u odijelu?

"Dobro mi ide. Znam da mnogi igrači imaju problema kada završavaju karijeru i ne znaju što bi radili. No, ja sam ovdje igrao 17 godine plus jednu u Cagliariju. Imao sam kratak odmor pa radio kao pomoćni trener, a onda je odmah stigla ponuda da budem sportski direktor. Šahtarov sam vojnik i želim pomoći. Ovo je moj klub, moja ekipa, moja obitelj. Svaka uloga je dobra za mene, ali volim biti blizu ekipe i pomoći svojim iskustvom", rekao je Srna za sportsfinging.com

Srna je priznao da ga je htio i Real, ali srce je htjelo Šahtar.

"Schuster me zvao. Kada sam došao u Šahtar on je bio trener. Odličan je tip. Nazvao je predsjednika i mojeg agenta, ali nije bilo službene ponude. No, ne bih ni otišao. Tada sam već bio kapetan Šahtara", kaže Srna pa opisuje svoj klub:

"Šahtar je sigurno najbolja ekipa u istočnoj Europi. Ako usporedite Šahtar u zadnjih 15 godina s CSKA, Zenitom i velikim klubovima vidjet ćete da je tako. Naš sistem je drugačiji. Kupujemo mlade talente, poboljšamo ih i prodamo velikim klubovima."

Srna je sudjelovao i u dovođenju talijanskog trenera Roberta De Zerbija u Šahtar, a sada je pojasnio zašto su doveli baš njega.

"Upoznao sam ga u Italiji, ali to je bila zajednička odluka. On je bio naša prva, druga i treća opcija. Ima nevjerojatan stil nogometa. Igra tiki taku, a ima i Brazilce s kojima to može napraviti. Guardiola je trener za City, Bayern ili Barcelonu, a De Zerbi je u našem rangu, ali imaju jednaku ideju. On je mlad, gladan uspjeha i ambiciozan. Imao je puno ponuda, ali izabrao je nas. Siguran sam da će nakon uspjeha s nama otići u neki od najvećih klubova. De Zerbi je na Guardiolinom nivou po ideji i stilu."

Srna je rekao i kako prati Real Madrid. Naravno, radi to zbog jednog čovjeka.

"Pratim ih zbog mojeg prijatelja Luke, da... A volim i Ancelottija. Njega sam upoznao u Londonu kada smo sa zajedničkim prijateljem popili piće. Volim trenere koji mijenjaju lige i vole izazove. Ancelotti je za mene jedan od najboljih u povijesti. Pobjeđivao je u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji, Francuskoj... Nema baš puno trenera kojima je to uspjelo. Mourinho? Guardiola? Nema baš puno više..."

Srna je progovorio i o Modriću.

"On mi je veliki prijatelj dugo godina. Razgovarali smo jučer. Sve što je Luka napravio za nogomet..., a pri tome se nije uopće promijenio kao osoba. Prvo što mogu reći o Luki je da je odličan tip. Što se terena tiče, osvojio je Zlatnu loptu i četiri Lige prvaka, to sve govori. Obožavam ga i ponosan sam što sam mu prijatelj i što smo igrali zajedno za Hrvatsku", rekao je Srna pa odgovorio i na to kakav su to razgovor vodili uoči utakmice u Ligi prvaka:

"Onaj u kojem nema govora o utakmici, hahaha. Pričali smo o Šerifu, malo o reprezentaciji, o životu..."

I Luka će se umiroviti najranije s 37, možda i kasnije, baš kao i Srna.

"Modrić je inteligentan i profesionalan. On može igrati dok god poželi. Ja sam mogao nastaviti igrati, imao sam ponude u Italiji, ali važno je znati kada je pravo vrijeme za povlačenje."

Za kraj je Srna i najavio okršaj s Realom.

"Igrat ćemo svoju igru, svoj stil. Nećemo ništa mijenjati. Želimo igrati nogomet, imati posjed i pokazati što znamo. Zato i igramo u Ligi prvaka", zaključio je Srna.

Linker
25. travanj 2024 12:41