Damir Krajac / CROPIX
DOJMOVI NAKON UTAKMICE

'ŠTETA ŠTO TAJ DEČKO NAJBOLJE GODINE PROVODI U DINAMU' Legendarni napadač nahvalio Bjeličin Dinamo i Olma, a posebno ga je oduševio jedan od junaka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. rujan 2019. 10:00

Igor Budan nekadašnji hrvatski reprezentativni napadač ostavio je dubok trag u Atalanti, za nju odigrao dobar dio svoje talijanske karijere. Bio je u Maksimiru, gledao dvije pobjede Dinama, i juniora i prvog sastava.

- Sjajna Dihamova igra u odličnoj atmosferi. Iako mi je Bergamo najdraži grad u Italiji, ovo što se dogodilo izvrsno je za sve u hrvatskom nogometu, ne samo Dinamo. Zamislite da je završilo 0:4, tada bi me moji Talijani ispitivali - pa kakav je taj Dinamo? Pa što je to? Sada neka me Hrvati pitaju - pa kakva je ta Atalanta? - smije se Budan i hvali Bjelicu:

- Ovo je njegovo djelo. Briljatno je napravio taktiku, odsjekao dupliranjem Gomeza i Iličića od Zapate, a Dinamo se pritom nije branio nego napadao. Olmo je dominirao, pokazao opet najvišu klasu. Gasperini je trener koj se ne prilagođava protivniku, poznato je da uvijek igra svoje, a to nekad nije idealno. Koliko su god Talijani poznati po detaljnoj pripremi utakmice, moj je dojam da su malo podcijenili Dinamo. Rani gol puno je toga odredio, ali postignut je potpuno zasluženo. Krajnjih 4:0 je previsok je za odnos snaga ovih ekipa, ali nije previsok za prikazano. U drugom dijelu Atalanta je promijenila raspored u 4-3-3, bila nešto življa, međutim ništa se bitno nije dogodilo za njih.

Može li Dinamo proći skupinu u Ligi prvaka?

- Bit će vrlo jako kandidat. Ako ovako nastavi, Bjelica radi izvrstran posao, vidi se da je to posložena ekipa. Dinamo je golemo ohrabrenje za sve u hrvatskom nogometu da vide da se može. Sigurno je da će sljedeći protivnicu još pomnije analizirati Modre i biti pripremljeniji na susret s njima. Dinamo je dao do znanja da ima pravi računati na proljeće.

Mislav Oršić je odigrao utakmicu života.

- Izvrsno je regirao kao čista špica uz Petkovića. On je bomber, kako bi kazali Talijani. U neku ruku šteta što najbolje godine provodi u Dinamu, da je nešto mlađi stigao bi napraviti veliku karijeru i vani, ali nije isključeno da će je i ovako načiniti. Oršić već duže demonstira velike kvalitete, izniman je radnik i to sada naplaćuje - zaključio je Igor Budan.

Linker
20. travanj 2024 16:35