Antologijske scene sa Svjetskog prvenstva 1998
 DANIEL GARCIA Afp
REKACIJA NAKON KONGRESA

Šuker javno čestitao Zvoni Bobanu i objavio: ‘Još jednom smo nogometnoj Europi poslali jasnu poruku!‘

‘Izuzetno mi je drago da je moj nekadašnji suigrač Zvonimir Boban postao UEFA-in šef nogometa‘.
Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2021. 21:48

Još jednom smo nogometnoj Europi poslali jasnu poruku, iskazujući solidarnost ujedinjeni protiv egoističnih interesa najbogatijih klubova i njihovih vlasnika, istaknuo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je predvodio hrvatsku delegaciju na 45. Kongresu krovne europske nogometne organizacije.

Šuker, koji je na na Kongresu u švicarskom Montreuxu sudjelovao u dvojakoj ulozi, kao predsjednik HNS-a, ali i kao član Izvršnog odbora UEFA-e, još jednom je ukazao na važnost ujedinjenih stavova UEFA-ine obitelji.

"Još jednom smo nogometnoj Europi poslali jasnu poruku, iskazujući solidarnost ujedinjeni protiv egoističnih interesa najbogatijih klubova i njihovih vlasnika. Velika je stvar što smo jedinstveni u našim stavovima i nastojanjima da nogomet ostane onakav kakav mora biti, dostupan svima, a ne samo elitama," kazao je Šuker za HNS-ovu stranicu.

Naglasio je kako je UEFA zadržala istri pravac čestitavši svom bivšeg suigrač iz reprezentacije Zvonimiru Bobanu na novoj ulozi.

"Kongres je bio vrlo uspješan, UEFA je zadržala isti pravac, sve ono što je činila prije čini i sad. Izuzetno mi je drago da je moj nekadašnji suigrač Zvonimir Boban postao UEFA-in šef nogometa, povećavši broj hrvatskih dužnosnika uključenih u razna tijela FIFA-e i UEFA-e. Vjerujem da ćemo zajedničkim djelovanjem doprinijeti još boljem tretmanu hrvatskog nogometa na međunarodnoj sceni," poručio je prvi čovjek HNS-a.

Uz Davora Šukera, sudionici UEFA-inog Kongresa bili su i izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić te voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac.

Linker
26. svibanj 2022 07:42