Gasperini
 REUTERS/Antonio Bronic
U LOVU NA TRI BODA

TALIJANI UNAPRIJED OTPISALI DINAMO! NE VJERUJU DA NA MAKSIMIRU MOŽE KREIRATI SENZACIJU Trener Atalante uvjeren: 'Ako srušimo Šahtar, prolazimo dalje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2019. 17:23

Trener Atalante Gian Piero Gasperini priznao je da je Liga prvaka utjecala na formu njegove momčadi u talijnskom prvenstvu, ali ne želi odustati od najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu, već će u posljednoj utakmici u skupini tražiti pobjedu protiv Šahtjora u gostima.

- Naša predanost u Ligi prvaka utjecala je na prezentacije u prvenstvu, ali na dobrom smo putu. Znamo koliko će biti teška utakmica protiv Šahtjora, ali i dalje imamo šansu prezimizi u Europi, možda i u Ligi prvaka. Želimo dobro obaviti posao, ali puno toga će ovisiti i o utakmici u Zagrebu. Uvjeren sam da ćemo proći dalje ako pobijedimo u Ukrajini.

Atalanta je prvi susret protiv ukrajinskog prvaka izgubila 2:1 na San Siru, ali su od tada uspjeli uhvatiti četiri boda i tako ostati u utrci za prolaz skupine.

Milano, Italija, 261119. 
Stadion Giuseppe Meazza.
Utakmica 5. kola Lige prvaka, Atalanta - Dinamo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, Piero Gasperini.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

- Najteže nam je pao poraz od Šahtojra kod kuće. To je bila utakmica kojom smo ugrozili nastavak natjecanja. Željeli bi ući u priliku da odigramo još koju utakmicu u Ligi prvaka. Bili bi zadovoljni nastaviti put i u Europskoj ligi, jer, takve utakmice te samo mogu učiniti još boljim. Liga prvaka je sjajno iskustvo, ali prva utakmica u rujnu nas je jako potresla. Igrali smo i nekoliko susreta u Engleskoj kako bi se dobro pripremili, ali naše je prvenstvo krenulo kasnije.

Uoči posljednje utakmice protiv Šahtojra Atalanta će igrati protiv Verone u domaćem prvenstvu.

Linker
18. travanj 2024 03:20