JGL

Unatoč koronakrizi ostvarili planove i zaposlili 85 novih radnika

Planira se ulaganje u sterilnu farmaceutsku proizvodnju, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar
 Vedran Karuza/Novi List/Cropix

Farmaceutska tvrtka Jadran Galenski Laboratorij (JGL), unatoč pandemiji koronavirusa, velikom padu tečaja rublje i smanjenju kupovne moći stanovništva, ostvarila je planove, zaposlivši novih 85 ljudi i osiguravši novo ulaganje od 373 milijuna kuna, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić kazao je da je ponosan na rezultat koji je u izazovnim vremenima postignut zahvaljujući kvalitetnoj strategiji, operativnoj fleksibilnosti te ogromnom entuzijazmu i predanosti zaposlenika u Hrvatskoj i na drugim tržištima. Naveo je i da je zadržavanje stabilnosti sustava omogućilo solidarnost tijekom cijele godine, prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici.

Vučić je istaknuo da i u 2021. nastavljaju realizirati strateške projekte, ulagati u brendove, tržišta i tehnologiju.

Nedavno je s HBOR-om potpisan ugovor za projekt Integra 2020, vrijedan 373 milijuna kuna. Njime će se omogućiti iskorak na međunarodnom tržištu. Planira se ulaganje u sterilnu farmaceutsku proizvodnju, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar. Projektom se predviđa rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto te objedinjavanje procesa istraživanja i kvalitete na jednoj lokaciji u Rijeci.

Taj projekt će omogućiti JGL-u i daljnji transfer sterilne proizvodnje oftalmika svog strateškog partnera iz Poljske u Hrvatsku, a proizvedene lijekove će i nadalje izvoziti u Poljsku i na ostala tržišta. Tako se, kaže, dodatno jača izvozni kapacitet JGL-a i hrvatske farmaceutske industrije.

Vučić je još rekao da će kriza, uzrokovana pandemijom, zasigurno ostaviti dubok trag na gospodarstvo, ali da je iznova ukazala na značaj jake industrije temeljene na visoko sofisticiranim tehnologijama.

"Upravo stoga Integru 2020 smatramo kapitalnim projektom koji će nas još jače pozicionirati na globalnim farmaceutskim kartama i omogućiti nam da proizvedemo dodatnih 41 milijun komada sterilnih sprejeva, kapi i BoV oblika namijenjenih ponajprije izvozu. Zahvaljujući ovoj investiciji, značajno podižemo razvojno-tehnološku kompetentnost tvrtke i njenu globalnu konkurentnost“, naveo je.

Iz JGL još ističu da je tijekom krize, u svibnju, zaposlenicima isplaćena nagrada od 1000 kuna, kao zahvala za izniman napor, trud i rezultate te da JGL sada isplaćuje i dodatnu jednokratnu nagradu od 3000 kuna.

Naglašavaju da je s time ukupan iznos primanja, povrh redovne plaće, u JGL-u veći od 12.000 kuna na godišnjoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:50