StoryEditor
Slavlje igrača Liverpoola prošle sezone
 BURAK AKBULUT
SVE JE JASNO

UEFA službeno objavila termin ždrijeba završnice Lige prvaka, potvrđen je i termin finala

Novog prvaka Europe trebali bismo dobiti 23. kolovoza, tada je zakazano finale Lige prvaka.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2020. 16:35

Krovna europska nogometna organizacija objavila je da će se ždrijeb za završnicu Lige prvaka održati već prekostura, dakle ovoga petka u centrali u švicarskom Nyonu. Dobra je to vijest za sve sudionike ili one koji će to tek postati nakon što se odigraju preostali uzvrati osmine finala toga natjecanja. Sve će to uslijediti u kolovozu, kako je prvotno i planirano.

Dakle, četiri momčadi koje su sigurno u ždrijebu završnog turnira su Atalanta, madridski Atletico, RB Leipzig i PSG. Preostale četiri izvući će se provizorno. U još neodigranim uzvratnim utakmicama osmine finala sastat će se Bayern i Chelsea, Barcelona i Napoli, Manchester City i madridski Real te Juventus i Lyon. Termini tih dvoboja su 7. i 8. kolovoza.

Potom će se u četiri dana, od 12. do 15. kolovoza odigrati četiri četvrtfinalne utakmice. Polufinala su na rasporedu 18. i 19. kolovoza, dok ćemo novog europskog prvaka saznati 23. kolovoza, kada je na rasporedu finale ovogodišnje Lige prvaka. Od četvrtfinala nadalje sve će se igrati na jednu utakmicu, a domaćin završnog turnira bit će Lisabon, odnosno stadioni Sportinga i Benfice.

Linker
15. srpanj 2020 18:51