Ronald Gorsic / CROPIX
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

UTAKMICA KARIJERE ZA DINAMOVU PRIČUVU U Kazahstanu ima posljednji nastup u novoj ulozi? 'Moj status? Svjestan sam situacije...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 16:21

Danijel Zagorac zaslužio je pohvalnicu za dosadašnji rad. Prihvatio je prošle sezone ulogu pričuve Dominiku Livakoviću, spreman iskoristiti svaku priliku koja se ukaže. Sad je iskoristio Livakovićev dugi boravak na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prigrlio je trenutačno “jedinicu” hrvatskoga prvaka i sasvim mu dobro ide, nitko na Dinamova vratara od početka sezone nema ni apsolutno najmanji prigovor.

- Zadovoljan sam svojom formom, pripreme sam odradio dobro, ove utakmice također. Nemam prigovora na svoje predstave, koliko čujem, nemaju ni drugi - kaže iskusni Zagorac, koji će danas poslijepodne po hrvatskom vremenu u Astani braniti možda i u jednoj od najvažnijih utakmica karijere.

Vrijedna milijune

Ipak je to Dinamo, europska utakmica vrijedna nekoliko milijuna eura. Ulog je, kao uostalom i uvijek u Dinamu, ogroman.

- Ma, meni je svaka utakmica važna, dajem uvijek svoj maksimum. Isto je bilo u finalu Kupa protiv Hajduka, kao i protiv Hapoela, ja volim osjećati lagani pritisak i mislim da se dobro nosim s pritiskom.

Danijel Zagorac
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Dobro, što Dinamo čeka u Astani, kakvu će nam partiju danas popodne servirati ovaj “promjenjivi” Dinamo?

- Čeka nas težak protivnik, kao i uvjeti i tereni na koje možda nismo naviknuli. Ali pod kvalitetu igrača spada i to da se što prije naviknemo na te uvjete, mislim da ćemo se mi naviknuti. U nogometu iz svake utakmice možemo nešto naučiti, pa vjerujem da smo naučili što donosi pristup, kako onaj protiv Hapoela, tako i onaj protiv Rudeša. Tako da u utakmicama protivnika jednakih kvaliteta može presuditi ta želja, glad za svakom loptom, a to će biti na našoj strani i nadam se, odvesti nas do pravog rezultata.

Kako se golman osjeća kad je obrambena linija ispred njega neuigrana, puno je novih igrača, od četvorice u zadnjem redu samo je Stojanović “stari”?

- Već sam jednom rekao da nam treba malo strpljenja. Trebat će vremena, puno je novih igrača. Ali s obzirom na rezultate, ja sam prezadovoljan kako nam ide. Baš je dobro.

Kakva je momčad, je li stigao prije polaska za Kazahstan pogledati ijednu utakmicu tamošnjeg prvaka?

- Gledao sam ih protiv Danaca, istaknuo bih prije svih našeg Tomasova, odličan je i taj Mađar Kleinheiser. On je njihova verzija Ademija, agresivan, zna igrati nogomet, ima i dobar udarac.

Kakva su Zagorcu iskustva s Tomasovom iz HNL-a, je li mu uspio kad zabiti?

- Imao sam sa Splitom crnu seriju kad nismo mogli Rijeku nikako pobijediti. Tad je to bila momčad u stvaranju, a Tomasov, po meni, najbolji igrač lige, bio je nezaustavljiv. Nemam baš najbolja iskustva s njim, iako sam mu jednom u Rijeci obranio penal. Ali nećemo se time zamarati, koncentriram se samo na igru, kako da najbolje osujetimo njihove akcije, kako da najbolje komuniciram s obranom u situacijama pred našim golom. To mi je glavna preokupacija.

Znam kako stvari stoje

Kako Zagorac vidi svoj status. Sad je prvi golman, ali jasno je da se uskoro vraća Livaković, koji je “prirodna” jedinica, možda je već ova utakmica s Astanom zadnja Zagorcu u toj ulozi? Je li opterećen takvim razvojem situacije?

- Statusom se u ovom trenutku ne želim zamarati. Svjestan sam kako stvari stoje, no ne potpisujem da sam tu rezerva i time se ne zadovoljavam, dat ću sve od sebe, pa što ispadne.. Vidjet ćemo, na meni je da se borim, da u svakoj utakmici branim što bolje, sad protiv Astane za početak - podvukao je Dinamov vratar.

Linker
18. travanj 2024 18:59