Hi-Fi

Appleove naglavne slušalice AirPods Max dolaze 15. prosinca i koštat će oko 5500 kuna

AirPods Max dolaze u prodaju već 15. prosinca
Dizajn "kanti" podsjeća na Apple Watch, a na vrhu desne slušalice je i digitalna krunica kojom se može upravljati funkcijama

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja, Apple je jučer napokon predstavio svoje bežične naglavne slušalice pod nazivom AirPods Max koje će doći u prodaju od 15. prosinca s prilično bolnom cijenom - 549 dolara, što bi u Hrvatskoj moglo biti oko 5500 kuna.

image
Dizajn je prilično inovativan i svjež
Apple

Iako je to skoro dvostruko više od ponajboljih sličnih slušalica, kao što su Sonyjeve WH-1000XM4, Boseove QuietComfort 35 II, jasno je da za Apple vrijede neka sasvim druga pravila. Dizajn je, naravno, fantastičan, vrlo svjež i inovativan te se prilično razlikuje od spomenutih konkurenata, koji izgledom neće nikoga baciti na stražnjicu.

image
Slušalice dolaye u pet boja - svemirsko siva, srebrna, roza, zelena i plava
Apple

Oblik "kanti" od matiranog aluminija koje idu preko ušiju jako podsjeća na Apple Watch. Štoviše, na vrhu desne slušalice je i digitalna krunica kakvu ima Appleov pametni sat i kojom se može upravljati funkcijama slušalica. Pomoću nje se može podešavati jačina zvuka, pauzirati reprodukciju, preskakati pjesme, javljati se na pozive i aktivirati Siri. Postoji i zasebna tipka za "kontrolu buke", koja služi za aktivaciju poništavanja buke.

image
Funkcijama se upravlja preko digitalne krunice, poznate s Apple Watcha, a tu je i tipka za poništenje buke
Apple

Reprodukcija se zaustavlja čim se slušalice skinu s glave. Dio koji ide na uši je pak izrađen od memorijske pjene i presvučen pletenim materijalom. Kante se mogu neovisno rotirati za postizanje idealne pozicije na ušima. Naglavna traka koja spaja lijevu i desnu slušalicu također je vrlo specifična. Iz kanti izlazi teleskopska metalna cijev koja služi za podešavanje visine, a zatim se ta spojnica račva u dva dijela presvučena mekšim materijalom, između kojih se nalazi pletena tekstilna mreža.

image
Obilk "kanti" jako podsjeća na Apple Watch
Apple

AirPods Max dolaze u pet boja - svemirsko sivoj, srebrnoj, nebesko plavoj, zelenoj i rozoj - i imaju nešto što Apple naziva "posebni akustički dizajn" sa 40-milimetarskim dinamičkim driverom koji "pruža bogat, dubok bas, precizne srednje tonove i svježe, čiste visoke tonove kako bi se mogao čuti svaki zvuk". Svaka slušalica ima svoj posebno dizajnirani Appleov čip H1, pomoću kojeg se "magično" spajaju s Appleovim uređajima.

image
Centralni dio su 40-milimetarski dinamički driveri
Apple

Na AirPods Max prenesene su brojne akustičke značajke već poznate iz drugih Appleovih slušalica - adaptivni EQ, transparentni način rada, surround zvuk... Apple najavljuje da bi baterija trebala trajati oko 20 sati, a slušalice se - nažalost - pune preko Appleova utora Lightning, umjesto preko ipak raširenijeg standarda USB-C. Za slušanje uz pomoć žice Apple će vam također rado prodati i Lightning u 3,5-milimetarski kabel za 35 dolara.

image
Zasebno se prodaje i zaštitni etui

Apple uz slušalice prodaje i "pametni etui", koji ih automatski stavlja u niskoenergetski stand-by. Aktivno poništavanje buke postiže se uz pomoć 6 mikrofona usmjerenih prema van i dva usmjerena prema unutra. Postoji opcija potpunog poništavanja okolišne buke te propuštanja glasova u situaciji u kojoj je to potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:40