DANIEL MIHAILESCU Afp
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

VIDEO: Giroud fantastično zabio škaricama za pobjedu Chelseaja, presudio je VAR! Bayern potopio Lazio

Chelsea je pobijedio Atletico u Bukureštu 1:0, a Bayern Lazio u Rimu sa 4:1 u Ligi prvaka
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. veljača 2021. 19:54

ATLETICO M. - CHELSEA 0:1 (Giroud 68')

ATLETICO MADRID (4-4-2): Oblak - Llorente, Savić, Felipe, Hermoso (od 84. Vitolo) - Correa (od 82. Dembele), Koke, Saul Niguez (od 82. Torreira), Lemar - Felix (od 82. Lodi), Suarez.

TRENER: Diego Simeone

CHELSEA (4-4-2): Mendy - Azpilicueta, Christiansen, Ridiger, Alonso - Jorginho, Kovačić (od 74. Zyech), Mount (od 74. Kante), Hudson Odoi (od 80. James) - Giroud (od 87. Havertz), Werner (od 87. Pulišić).

TRENER: Thomas Tuchel


LAZIO - BAYERN 1:4 (Correa 49' / Lewandowski 9', Musiala 24', Sane 42', Acerbi 47')

LAZIO (3-5-2): Reina - Gabarron (od 53. Hoedt), Acerbi, Musacchio (od 31. Lulić) - Lazzari, Milinković-Savić (od 81. Cataldi), Leiva (od 53. Escalante), Alberto (od 81. Akpro), Marušić - Immobile, Correa.

TRENER: Simone Inzaghi.

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Süle, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Musiala (od 90. Choupo-Moting) - Sane (od 90. Sarr), Goretzka (od 63. Martinez), Coman (od 75. Hernandez) - Lewandowski.

TRENER: Hansi Flick.


Atletico je bukureštanski ogled s Bluesima dočekao bez ozlijeđenih Gimeneza, Carrasca, Herrere i Vrsaljka, dok je Trippier suspendiran. Diego Simeone zaigrao je s trojicom u zadnjoj liniji i na Chelsea krenuo 'sustav na sustav', što je već u startu moglo naznačiti tvrdu taktičku bitku. U početnoj postavi londonskoga kluba bio je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić.

Već u 2. minuti mogao je Atletico do vodstva, vratar Mendy je pogriješio, no bez posljedica. Najbolju priliku Colchonerosi su u prvom dijelu imali u 14. minuti kad je Suarez pronašao Lemara koji se nije najbolje snašao na drugoj vratnici i Tuchel je mogao odahnuti.

image
Kovačićeva statistika protiv Atletica
SOFASCORE Sofascore

Uvid u Kovačićevu statistiku omogućio je: SofaScore

Uzvratio je Chelsea preko Mounta koji je ubacio s desne strane, no Werner je malo zakasnio da bi uspio prirediti neugodnost Oblaku. Zato je slovenski vratar imao posla u 25. minuti kad je obranio udarac Alonsa, a testirao ga je i Werner u 39. minuti iskosa s lijeve strane, ali se Oblak nije dao iznenaditi.

Bluesi su prvo poluvrijeme završili s posjedom od čak 71 %, više su napadali i pokušavali, ali su se mučili sa završnim dodavanjima. Većina lopti u zadnjoj trećini nije bila dovoljno precizna. Iznimka se dogodila u 41. minuti kad je Alonso pronašao Mounta koji se našao u dobroj poziciji, ali je traljavo tukao. Prilika se u 42. minuti ukazala i Suarezu nakon ubačaja Corree, no Urugvajac nije dobro zahvatio loptu.

Pokušao je u 58. minuti Felix iz okreta, bilo je atraktivno, ali neefikasno. A onda mu je 10 minuta kasnije Olivier Giroud pokazao kako se to radi kad je prekrasno pogodio škaricama. U prvi trenutak suci su označili zaleđe, no VAR je poslije tri minute utvrdio da je sve bilo čisto jer mu je loptu dodao suparnički igrač Hermoso, procijenjeno je da se nije radilo o odbijenoj lopti. Francuzu je to bio već šesti gol u LP ove sezone.

Škarice Girouda pogledajte OVDJE.

Tuchelova je momčad odigrala jako dobru utakmicu i zaslužila pobjedu, no jasno je da još ništa nije riješeno. Kovačić je zamijenjen u 74. minuti, a zbog žutih kartona uzvrat će propustiti Jorginho i Mount.

Bayern je opravdao status favorita uvjerljivim slavljem u Rimu, Lazio jednostavno nije mogao parirati tako moćnom suparniku, pogotovo ne nakon početničke pogreške koja je u ranoj fazi usmjerila utakmicu u korist Bavaraca. Već u 9. minuti Mussachio je pokušao vratiti loptu svom vrataru Reini, ali ju je zapravo poklonio Lewandowskom koji takve prilike ne propušta.

Najzanimljivije trenutke s utakmice Lazio - Bayern pogledajte OVDJE.

Igrala se 24. minuta kad je Musiala povećao vodstvo gostiju s ruba kaznenog prostora. Tim pogotkom postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka, sa 17 godina i 363 dana. Oči odlaska na odmor pitanje pobjednika riješio je Sane koji je u 42. minuti u mrežu spremio loptu koju je Reina obranio nakon udarca Comana.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Bavarci su povećali prednost. Sane je prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu, a loptu je u vlastitu mrežu spremio Acerbi. Ubrzo je na 1:4 smanjio Correa nakon lijepog prodora kroz sredinu. Do kraja je najveće uzbuđenje priredio Lewandowski čiji je udarac u završnici obranio Reina.

Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice

16. veljače
Barcelona - PSG 1-4 (Messi 27-11m / Mbappe 32, 65, 85, Kean 70)
RB Leipzig - Liverpool 0-2 (Salah 53, Mane 58)

17. veljače
Porto - Juventus 2-1 (Taremi 2, Marega 46 / Chiesa 82)
Sevilla - Borussia D. 2-3 (Suso 7, L. de Jong 84 / Dahoud 19, Haaland 27, 43)

23. veljače
Atletico M. - Chelsea 0-1 (Giroud 71)
Lazio - Bayern 1-4 (Correa 49 / Lewandowski 9, Musiala 24, Sane 42, Acerbi 47-ag)

24. veljače
Borussia M. - Man. City (21.00)
Atalanta - Real Madrid (21.00)


PRIJENOS UŽIVO

90+6' - Završila je utakmica u Bukureštu. Chelsea je škaricama Girouda pobijedio sa 1:0.

90+4' - Završena je utakmica u Rimu. Bayern je slavio sa 4:1 i praktički je osigurao plasman u četvrtfinale.

90' - U Bukureštu će se igrati šest minuta sudačke nadoknade, a u Rimu četiri.

82' - Utakmice su ušle u samu zavšnicu.

image
Kovačićeva statistika protiv Atletica
SOFASCORE Sofascore

Uvid u Kovačićevu statistiku omogućio je: SofaScore

68' - Chelsea je zabio za vodstvo preko Girouda. Sjajne su bile škarice francuskog napadača, ali gol je poništen zbog zaleđa. U tijeku je VAR provjera. Škarice Girouda pogledajte OVDJE. Ne, iako je prvo dosuđeno zaleđe, VAR je procijenio da je gol važeći. Kako bilo, bio je to fantastičan pogodak Girouda.

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

59' - Atletico je u nastavku krenuo nešto ofenzivnije nego u prvom dijelu, ali dojam je da će tako teško probiti obranu Engleza.

49' - GOOOL! Lazio je uspio smanjiti vodstvo Bayerna, zabio je Correa. Njegov pogodak nakon prodora po sredini možete pogledati OVDJE.

47' - Krenula su druga poluvremena. I odmah na početku nastavka Bayern zabija i četvrti gol. Nakon ubacivanja Sanea s lijeve strane loptu je u svoju mrežu skrenuo Acerbi. Autogol Acerbija pogledajte OVDJE.

45+1' - Završena su poluvremena u Bukureštu i Rimu. Bayern na odmor odlazi s vodstvom 3:0 protiv Lazija, dok Atleico i Chelsea na predah odlaze s miroljubivih 0:0.

42' - GOOOL u Rimu i 3:0 vodstvo Bayerna. Sada je zabio Sane iz odbijanca. Gol Sanea pogledajte OVDJE.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

42' - Bila je to dobra prilika za Atletico po desnoj strani. Suarez je primio loptu, ali nije uspio pucati.

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

39' - Jak udarac Tima Wernera prema Oblaku. Pucao je Nijemac iskosa s lijeve strane iz teške situacije, a Atleticov je vratar spreman.

35' - U Bukureštu je Atletico uspostavio ravnotežu i sve češće ima loptu u posjedu. Nominalni domaćini u ovom susretu posebno su ubojiti iz kontranapada.

28' - U dosadašnjem dijelu susreta u Rimu Bayern je potpuno nadmoćan, demonstrirali su Bavarci svoju snagu.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

24' - GOOOL u Rimu, Bayern je povećao vodstvo na 2:0. Zabio je Musiala udarcem s vrha kaznenog prostora. Pogodak Musiale za 2:0 pogledajte OVDJE. Sa 17 godina i 363 dana Musiala je postao najmlađi Englez koji je ikad zabio u Ligi prvaka.

20' - Chelsea je u Bukureštu momčad koja diktira ritam igre i više napada, ali je najbolju priliku dosad imao Atletico.

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

17' - Bayern nastavlja s napadima u Rimu. Bili su Bavarci opet blizu gola nakon kombinacije Sanea i Goretzke, ali domaći su se spasili.

15' - Najbolja prilika Atletica dosad. Ubacio je Suarez na Lemara na drugoj vratnici, ali na sreću po Chelsea, Francuz kasni. Nije uspio dotaknuti loptu da ju pospremi u mrežu.

9' - GOOOL u Rimu, Bayern vodi 1:0! Zabio je Lewandowski nakon goleme pogreške Musacchija koji je vraćao loptu svom golmanu. Poljak je presjekao loptu i zabio. Gol Lewandoskog pogledajte OVDJE.

7' - Nema pravih uzbuđenja u Bukureštu, a Chelsea na startu više ima loptu u svom posjedu. U Rimu je Bayern nasrnuo na vrata Rimljana od prve minute. Sada je čisti pogodak spasio vratar Rimljana Pepe Reina.

1' - Započele su utakmice u Bukureštu i Rimu.

19.50 - Poznati su sastavi za večerašnje oglede u Bukureštu i Rimu. Mateo Kovačić zaigrat će od prve minute za Chelsea protiv Atletica.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 13:22