ALBERTO PIZZOLI/Afp
‘ROSSONERI‘ SLAVE

VIDEO: Napoli u zadnjim sekundama postigao gol, ali bilo je kasno. Milan je u polufinalu

Uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka između Napolija i Milana pratite na našem portalu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. travanj 2023. 23:00

NAPOLI - MILAN 1:1 (Osmihen 90+3./Giroud 43.)

NAPOLI: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani (od 75. Ostigard), Jesus, Rui (od 34. Olivera) - Ndombele (63. Elmas), Lobotka, Zielinski (od 75. Raspadori) - Politano (od 34. Lozano), Kvarachelia, Osimhen

MILAN: Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez - Tonali, Krunić - Diaz (od 59. Messias), Bennacer, Leão (od 84. Saelemaekers) - Giroud (od 68. Origi)


Napoli je ove godine neuništiv, sigurnim koracima ide prema Scudettu, ali postoji jedna prepreka s kojom nikako ne mogu izaći na kraj, a ona se zove AC Milan.

Remizirali su 1:1 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a Napoli će dugo pamtiti 82. minutu kad je Hviča Kvarachelia promašio kazneni udarac. Osimhen je zabio u 92 minuti za izjednačenje, ali tada je već bilo prekasno. Milan je zbog 1:0 prednosti iz prve utakmice stigao do polufinala po prvi put nakon sezone 2006./2007, kad su na koncu sedmi put postali prvaci Europe.

Luciano Spalletti je u uzvratu igrao bez nekoliko stožernih figura, Kim i Zambo-Anguissa zbog suspenzija nisu bili u kadru za ovaj susret, a glavobolje su se za talijanskog stručnjaka na klupi Napolija nastavili i u ovoj utakmici. Usprkos početnoj dominaciji, u 21. minuti Rui u vlastitom šesnaestercu ruši Leãa, a sudac Marciniak pokazao je na bijelu točku. Olivier Giroud postavio je loptu na bijelu točku, odmjerenim udarcem gađao donji desni kut, ali pročitao je njegovu namjeru Meret koji je fantastičnom obranom sačuvao mrežu čistom, privremeno.

image

Victor Osimhen i Simon Kjaer

ALBERTO PIZZOLI/Afp

Samo šest minuta kasnije Meret ponovno biva herojem momčadi u nebeskom plavim dresovima. Ponovno je izašao kao pobjednik protiv Girouda koji je kao na pladnju dobio serviranu loptu na desetak metara od gola, i ovoga puta ravno u vratara. Nije to bio kraj mukama, semafor je pokazivao 34. minut kad su zbog ozljeda morali izaći Rui i Politano, pa su se krpe u obrani odnosno napadu morale krpati ulascima Oliveire i Lozana.

I onda, hladan tuš. Netom prije kraja prvog poluvremena, Giroud iz ‘treće sreće‘ postiže pogodak. Ipak gotovo sav posao napravio je Rafael Leão. Povukao je kontru duboko s Milanove polovice, nanizao nekoliko Napolijevih igrača i zatim odigrao povratnu loptu za Girouda koji nije imao težak posao poslati loptu u praznu mrežu. Nakratko su mogli slaviti i Napolijevi navijači kad je u sudačkoj nadoknadi, do tada nevidljivi povratnik u momčad Victor Osimhen zabio za izjednačenje, ali je njegov pogodak poništen zbog igranja rukom.

image

Utučeni Alex Meret

ANDREAS SOLARO/Afp

Dotadašnje prvo ime u momčadi Napolija Kvarachelia radio je dar mar na lijevoj strani, ali nikako nije mogao do gola. Nakon što je Di Lorenza srušio Tomori u 81. minuti, mogao je čarobni Gruzijac konačno do gola i unijeti nemir, ali Maignan je pročitao njegovu namjeru i spasio Milan. Kad je Osimhen zabio po drugi put, ovaj put regularan pogodak u 92. minuti, ostalo je još jako malo vremena da se dogodi čudo. Slavili su gosti iz Milana.


Prijenos uživo:

Gotova je utakmica. Gol Osimhena je došao prekasno pa je Milan s 1:1 iz ove utakmice i ukupnih 2:1 prošao u polufinale Lige prvaka. Uskoro opširnije...

U drugoj večerašnjoj utakmici Real je u gostima s 2:0 pobijedio Chelsea i tako potvrdio svoj prolazak u polufinale Lige prvaka. Golove i sve ostalo s te utakmice pronađite OVDJE.

90+3. - GOOOL! Zrno nade za Napoli. Osimhen je postigao gol za 1:1.

90+1. - Uh, Ostigard je zamalo zakasnio na jednu dobro ubačenu loptu, a Maignan je bio na mjestu.

89. - Kvarachelia je dobro ubacio iz kornera na Oliveru, ali ni njegov udarac nije bio precizan.

84. - Izašao je Leão, a umjesto njega u igri je Saelemaekers.

80. - Penal za Napoli promašio je Kvarachelia. Pucao je u lijevu stranu, ali Maignan je bio spreman na njegov udarac. Do jedanaesterca je došlo nakon što je Tomori rukom blokirao jedan ubačaj Di Lorenza.

75. - Dvostruka zamjena u redovima Napolija. Izašli su Rrahmani i Zielinski, ušli Ostigard i Raspadori.

74. - Sada je u napadu bio i Rrahmani koji je bio najviši u skoku nakon jednog ubacivanja s desne strane, ali, pogađate već, nije bio precizan.

image
ALBERTO PIZZOLI/Afp

68. - Giroud, strijelac jedinog gola na utakmici je izašao, a umjesto njega u igri je Origi.

64. - U odličnoj je prilici bio Olivera. Nakon kornera je ostao sam na lopti na 5-6 metara, ali nije bio precizan u udarcu glavom.

63. - Elmas je u igru umjesto Ndombelea.

60. - I dalje napada Napoli. Udarac je sada okušao Lozano, ali niti on nije pogodio okvir gola.

59. - Prva izmjena u redovima Milana. Izašao je Diaz, ušao Messias.

57. - Kvarachelia radi čuda na lijevoj strani, ali ne može do gola! Sad je driblingom izbacio dvojicu protivnika, ali opet loše pucao. Mogao je i dodati jer je Osimhen bio u dobroj situaciji.

image
MARCO BERTORELLO/Afp

56. - Zakuhalo se pred golom Milana. Do lopte je na 5-6 metara od gola došao Osimhen, ali ga je obrana gostiju ipak uspjela zaustaviti.

46. - Odlična šansa za Napoli na otvaranju drugog dijela. Opet je lijevu stranu probio Kvarachelia, ali njegov udarac je bio snažan, ali ne i precizan.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Napoli je većim dijelim prvih 45 minuta bio aktivniji, ali Milan je bio konkretniji. Osim gola imali su i jedanaesterac kojeg je Meret obranio baš kao još jednu veliku šansu Girouda.

45+4. - Postigao je Osimhen gol, ali je odmh poništen zbog igranja rukom.

43. - GOOOOL! Treća sreća za Girouda. Iskoristio je fantastičnu asistenciju Leãoa i doveo Milan u vodstvo! Leão je u stilu Maradone praktično pretrčao cijeli teren s loptom, izbacio iz igre cijelu momčad Napolija i uposlio Girouda koji nije imao težak posao.

GOL ZA VODSTVO MILANA POGLEDAJTE OVDJE.

36. - Par minuta nakon ulaska u igru Lozano je bio u kontaktu s Leãom u šesneasetercu. VAR je provjeravao je li ima kaznenog udarca te presudio da od svega neće biti ništa.

34. - Veliki problem za Napoli. Ozlijeđena su čak dva igrača koja moraju napustiti igru. Izašli su Rui i jako aktivni Politano, a upli Olivera i Lozano.

image

Politana su iznijeli s travnjaka

ANDREAS SOLARO/Afp

28. - Opet Meret! Vratar Napolija i drugi put je spasio svoju momčad, a opet je tragičar bio Giroud. Nakon jedne brze akcije gostiju francuski napadač je bio u dobroj poziciji s 10-ak metara, ali Meret je opet bio na mjestu.

26. - Pucao je sada Zielinski, ali opet je Maignan bio na mjestu. Napoli je odmah nastavio s napadima nakon što ih je spasio Meret.

22. - Nema gola!!! Dobio je Milan jedanaesterac, ali ga Giroud nije uspio iskoristiti. Meret je odlično pročitao njegov udarac i obrani ga.

image

Meret brani penal Giroudu

ANDREAS SOLARO/Afp

21. - Kazneni udarac za Milan! Napoli je cijelo vrijeme napadao, a onda je Rui prekršajem zaustavio Leaoa, a sudac je pokazao na bijelu točku.

14. - Sad je iz daljine pokušao Politano, ali ni ta lopta nije išla u okvir gola.

image
ALBERTO PIZZOLI/Afp

13. - Napadački pristup domaće momčadi od početka gromoglasnim navijanjem i pjesmom prate navijači na rasprodanom stadionu Diego Armando Maradona. Atmosfera je sjajna.

9. - Bolji je Napoli na početku utakmice. Drže loptu u svojim nogama, a sada je s lijeve strane Kvarachelia iskušao svoj udarac. Ipak, Maignan je bio na mjestu.

5. - Nakon početnog ispitivanja snaga Napoli je imao slobodan udarac s nešto više od 20 metara od gola. Izveo ga je Rui, a lopta se od živog zida odbila u korner.

1. - Počela je utakmica u Napulju.

image

Navijači Milana

ALBERTO PIZZOLI/Afp

Linker
24. svibanj 2024 02:19