ODD ANDERSEN Afp
DRAMATIČNI RASPLET

VIDEO: Modrić ‘zakuhao‘ ludnicu u Madridu, Real ipak izbacio Bjelicu, ispao i United, zabio Sučić!

Salzburg je do druge minute nadoknade imao ulazak u Europsku ligu, pa završio zadnji
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2023. 23:00

Manchester United je ispao iz Europe nakon domaćeg poraza od rasterećenog Bayerna koji je već ranije osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka s prvog mjesta u skupini. Među 16 je prošao i FC Kopenhagen, dok će Galatasaray u play-off Europske lige.

MANCHESTER UNITED - BAYERN 0:1 (Coman 70.)

Igralo se otvoreno s obje strane na Old Traffordu, no u prvih 45 minuta mreže su mirovale. U velikoj prilici našao se Sane u 31. minuti, pokušao je uputiti udarac tijekom skoka, ali je loše reagirao i promašio okvir vratiju. Krajem poluvremena zbog ozljede je igru morao napustiti Unitedov stoper Maguire, zamijenio ga je iskusni Evans, a početkom nastavka Wan-Bissaka je ušao umjesto Shawa.

Malo toga pokazali su Crveni vragovi u drugom poluvremenu, a Bayern je u 71. minuti stigao do vodstva. Kane je odličnim potezom izbacio iz igre domaću obranu, da bi Coman s lakoćom realizirao zicer za 0:1.

image
PETER POWELL Afp

United je ovom utakmicom postao prva engleska momčad koja je primila 15 golova u grupnoj fazi Lige prvaka, dok je Bayern nastavio svoj fantastičan rekord te je upisao i 40. nastup bez poraza u grupnoj fazi Lige prvaka s 36 pobjeda i četiri remija, a posljednji poraz doživio je protiv Paris Saint-Germaina u rujnu 2017. godine.

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

KOPENHAGEN - GALATASARAY 1:0 (Lareger 58.)

Kopenhagen je s 1:0 porazio Galatasaray pogotkom Lukasa Leragera u 58. minuti i tako izborio plasman u među 16 najboljih ekipa Europe. Isti igrač u 90. minuti zaradio je drugi žuti, odnosno crveni karton, ali danska momčad uspjela je sačuvati pobjedu i proći skupinu u kojoj joj je malotko davao ikakve šanse pored Bayerna i Uniteda. Galatasaray će u Europsku ligu.

UNION BERLIN - REAL MADRID 2:3 (Volland 45+1., Kral 85./Joselu 61., 72., Ceballos 89.)

Završena je europska avantura i za Union Berlin koji je pred svojim navijačima na kraju ipak izgubio od Reala. Luka Modrić dobio je priliku izvesti kazneni udarac u 45. minuti, no tukao je slabo i vratar Union Berlina Frederik Ronnow nogom je spasio svoju mrežu. Da je kapetan Vatrenih pogodio, postao bi najstariji Realov strijelac u povijesti Lige prvaka...

MODRIĆEV PROMAŠAJ IZ KAZNENOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

U prvoj minuti sudačke nadoknade ogromno veselje za Nenada Bjelicu i brojne domaće navijače na Olimpijskom stadionu; Alaba je pogriješio, a Kevin Volland iskoristio ponuđeno i matirao Kepu za vodstvo Uniona. Međutim, Bjeličina momčad nije izdržala u nastavku. Preokret je za kraljevski klub osigurao Joselu pogocima u 61. i 73. minuti.

image
ODD ANDERSEN Afp

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Kral u 85. zabio za 2:2, da bi pobjedu Realu osigurao Ceballos u 89. minuti. Modrić je odigrao cijeli susret za Real, a Josip Juranović je za Union Berlin igrao do 82. minute.

NAPOLI - BRAGA 2:0 (Saatci 9. - a.g., Osimhen 33.)

Napoli je na Maradoni lako riješio Bragu, praktički je sve bilo riješeno već u prvom poluvremenu kad je talijanski prvak stekao prednost od 2:0. Autogol je već u 9. minuti zabio Saatci, a na 2:0 povisio je Osimhen. Portugalci nastavljaju s natjecanjem u Europskoj ligi.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

RB SALZBURG - BENFICA 1:3 (Sučić 57./Di Maria 32. Silva 45+1., Cabral 90+3.)

Uzbudljivo je bilo u Salzburgu, gdje domaći Red Bull nije smio izgubiti od Benfice s više od jednog pogotka razlike. Gosti su poveli atraktivnim pogotkom Di Marije koji je u stilu Blaža Sliškovića zabio izravno iz kornera u 32. minuti, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena argentinski ofenzivac asistirao Rafi Silvi za 0:2.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Sučić smanjio je na 1:2 u 57. minuti i izgledalo je da je time svojoj momčadi osigurao play-off Europske lige, no s tim se nisu složili gosti koji su u 2. minuti sudačke nadoknade preko Cabrala stigli do pobjede od 1:3 i prolaska u play-off Europske lige.

POGODAK SUČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Sučić je odigrao cijeli susret za domaćina, Roko Šimić u igru je ušao tek u 5. minuti sudačke nadoknade, dok je napadač Benfice Petar Musa na terenu proveo drugo poluvrijeme.


SKUPINA A: 1. Bayern 6 5 1 0 12-6 16 2.

FC Kopenhagen 6 2 2 2 8-8 8 3.

Galatasaray 6 1 2 3 10-13 5 4.

Manchester United 6 1 1 4 12-15 4

SKUPINA B: 1. Arsenal 6 4 1 1 16-4 13 2.

PSV Eindhoven 6 2 3 1 8-10 9 3.

Lens 6 2 2 2 6-11 8 4.

Sevilla 6 0 2 4 7-12 2

SKUPINA C: 1. Real Madrid 6 6 0 0 16-7 18 2.

Napoli 6 3 1 2 10-9 10 3.

Braga 6 1 1 4 6-12 4 4.

Union Berlin 6 0 2 4 6-10 3

SKUPINA D:

Real Sociedad 6 3 3 0 7-2 12 2.

Inter 6 3 3 0 8-5 12 3.

Benfica 6 1 1 4 7-11 4 4.

Salzburg 6 1 1 4 4-8 4

SKUPINA A:

Kopenhagen - Galatasaray 1:0

Man. United - Bayern 0:1

SKUPINA C

Union - Real 2:3

Napoli - Braga 2:0

SKUPINA D:

Inter - Sociedad 0:0

RB Salzburg - Benfica 1:3

To je to, sve je poznato u prvoj dionici posljednjih utakmica grupne faze Lige prvaka. U nokaut fazu dalje idu Bayern, Kopenhagen, Arsenal, PSV, Real Madrid, Napoli, Inter i Real Sociedad.

U Europsku ligu će Galatasaray, Lens, Braga i Benfica.

USKORO OPŠIRNIJE...

image
ODD ANDERSEN Afp

KRAJ UTAKMICE

90+2.

GOOL! Kakva nesreća za Šimića, Sučića i Salzburg! Benfica ima 3:1 u drugoj minuti nadoknade, Cabral je ušao u 90+1. i zabio u 90+2., a pogodak je vrijedan Europske lige, dok će Austrijanci s trećeg mjesta na začelje.

Kopenhagen je pobijedio 1:0 protiv Galatasaraya, premda j Lerager zaradio crveni karton krajem utakmice. Danski klub izborio je nokaut fazu, Lareger je donio i presudni pogodak na utakmici. Manchester United još igra s Bayernom, ako ne izbori tri boda, a neće jer gubi 0:1 pred sam kraj, ispada kompletno iz Europe.

89.

GOOL! Gotovo je za Bjelicu čini se! Ceballos je spretno i sretno zabio, zapucao je iskosa, a od nekoga se lopta odbila u desni kut Ronnowa. Real ima 3:2, Union treba pobjedu za EL, tako da teško se nećemu može nadati.

88. Kroos puca s distance, brani to Ronnow. Unionu treba pobjeda i ide u Europsku ligu! Osim ako Braga ne iznenadi pa nadoknadi minus dva u Napulju.

85.

GOOOOOL! Union je zabio za 2:2, Kral je strijelac! Zapucao je s 20-ak metara i probio mrežu Kepe, izravno u desni kut najskupljeg vratara svijeta!

82.

Juranović izlazi iz igre, a ulazi Trimmel.

72.

GOOOL! Real Madrid ima 2:1 u Berlinu. Modrić je odigrao dugu loptu na lijevu stranu, gdje je Fran Garcia stigao do lopte i ubacio, a Joselu pogodio glavom u bliži kut Ronnowa.

71. Modrić je silovito zapucao ljevicom s 20-ak metara, ali pogodio daleko od gola.

71.

GOOOL! Koman zabija za vodstvo Bayerna na Old Traffordu, ovaj rezultat gura Man. United na posljednje mjesto grupe A! Kane je kratkim dodavanjem izbacio Varanea i Dalota, Koman se našao u jedan na jedan situaciji s golmanom i bez poteškoća zabio. Pogodak pogledajte OVDJE

image
PETER POWELL Afp

Aktualnim rezultatom Union Berlin neće prezimiti u Europi, trenutno u drugi razred, odnosno Europsku ligu, ide Braga koja gubi 0:2 od Napolija.

image
ODD ANDERSEN Afp

61.

GOL! Joselu je zabio na ubačaj Rodryga, glavom je zatresao mrežu Ronnowa za izjednačenje u Berlinu!

57.

GOOOOL! Sučić je zabio za Salzburg i smanjio vodstvo Benfice, sada je 1:2! Ovo je rezultat kojim Austrijanci idu u Europsku ligu!

58.

GOOOOOL! Kopenhagen vodi protiv Galatasaraya 1:0, strijelac je Lerager! Danci u ovom trenutku idu u nokaut fazu, a ako ovako ostane, United je u EP, dok Turci borave na začelju.

55. U Manchesteru je Bruno Fernandes umalo poentirao Bayernu udarcem s distance! U Berlinu je Rodygo imao vrhunsku šansu potegnuvši glavom s tri do četiri metra, no danski vratar opet je spasio Union izvrsnom intervencijom.

image
PETER POWELL Afp

50. Vazquez je sjajno potegnuo iz poluvoleja, ali brani to Ronnow. Ostaje 1:0 za Union!

46. Kreću druga poluvremena!

Budući da Benfica ima 2:0 u Salzburgu, Roko Šimić i Luka Sučić trenutno su četvrta momčad D skupine. Ostane li tako, neće zaigrati u Europskoj ligi. Izgube li, pak, manje od dva razlike, nogometaši Salzburga idu dalje. Šimić je prvo poluvrijeme proveo na klupi, Sučić je u startnoj postavi. A vi gledate slavlje Rafe Silve za gol vrijedan 2:0 vodstva Benfice.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Luka Modrić večeras je četvrti put u karijeri promašio kazneni udarac prema podacima Transfermarkta. Dosad je realizirao 22.

image
ODD ANDERSEN Afp

U ostalim grupama rezultati su sljedeći:

Kopenhagen - Galatasaray 0:0

Man. United - Bayern 0:0

Inter - Real Sociedad 0:0

RB Salzburg - Benfica 0:2 (Di Maria 32., Silva 45+1.)

Rezime poluvremena kaže - Nenad Bjelica ima Europsku ligu s Unionom! Braga gubi 0:2 u Napulju, što se hrvatskom stručnjaku jako sviđa jer s aktivnih 1:0 pretekao je Portugalce. Union je sada treći s bodom ispred Brage (5:4).

image
ODD ANDERSEN Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1.

GOOOOOOOOOL! Union je poveo 1:0 protiv Reala, kakva utakmica! Alaba je loše reagirao na jednu loptu glavom, Volland je sam izbio pred Kepu i doveo Nijemce u vodstvo!

45.

Luka Modrić promašio je kazneni udarac! Pucao je po sredini, golman se bacio, ali obranio nogom. Modrić je "pomogao" Bjelici, koji i dalje hvata pobjedu za ulazak u Europsku ligu! Modrićev kazneni udarac pogledajte OVDJE

44. Kazneni udarac za Real zbog igre rukom, pucat će Luka Modrić!

43. Sjajna šansa za Real! Joselu je potegnuo iskosa vanjskom nakon velike greške Unionove obrane, ali nije naciljao okvir vrata.

Angel di Maria zabio je za Benficu direktno iz kornera! Pogodak pogledajte OVDJE

image
KERSTIN JOENSSON Afp

33.

GOOOL! Napoli ima 2:0 protiv Brage, sve je izglednije da će Talijani obaviti svoj dio posla i pomoći Bjelici, koji s Unionom mora nadigrati Real Madrid za Europsku ligu! Naravno, samo u slučaju da Braga ne izbori egal ili poraz. Strijelac je bio Victor Osimhen

33.

GOOOL! Benfica je povela protiv RB Salzburga 1:0, Di Maria je strijelac! Međutim, Austrijanci su i dalje treći, premda sada broje izjednačen broj bodova s Portugalcima! Ako Benfica dobije dva razlike, postavit će klub Roka Šimića na posljednje mjesto. Naime, u tom slučaju ova dva kluba imat će jednaku broj osvojenih bodova u međusobnim ogledima i jednaku gol razliku, pa će odlučivati kriterij više postignutih pogodaka u grupi. Benfica sada ima pet, a RB Salzburg tri.

30. Dakle: 30 minuta, šest utakmica i samo jedan gol. Očekivali smo malo više, zar ne?

image
PETER POWELL Afp

Juranović je dosad odigrao 10 utakmica u LP. Šest u dresu Celtica i četiri u Unionu, večeras je započeo 11. nastup Vatrenog u najjačem klupskom natjecanju Europe.

image
ODD ANDERSEN Afp

25. Opasan udarac Valverdea izu slobodnog udarca! Urugvajac ipak pogađa pored vratnice, i dalje smo bez golova u Berlinu.

22. Modrić je potegnuo s distance, ali pogodio samo u blok Uniona!

16. Miruju mreže na svim lokacijama posljednjih minuta, Union je već pokazao da će protiv Reala na "sve ili ništa". Ništa drugo im ni ne ostaje. I United se čvrsto postavio protiv Bayerna, no još uvijek nema konkretne šanse na Old Traffordu.

Pozdrav Nenada Bjelice i Carla Ancelottija

image
ODD ANDERSEN Afp

9.

GOOOL! Stižu dobre vijesti za Bjelicu, Napoli je poveo protiv Brage 1:0 autogolom serdara! Uvjet je to da se Union nađe u Europskoj ligi, ali samo ako pobjedi Real. Trenutno je 0:0, jer vratar njemačke momčadi sjajno je obranio udarac Bellinghama. Autogol pogledajte OVDJE

8. Antony je lijepo probio po desnoj strani, ali zatim pao u duelu s Kimom. Nema šanse za Manchester United, koji mora pobijediti i nadati se remiju između Kopenhagena i Galatasaraya. Samo tako izborit će top 16 Lige prvaka. U suprotnom, dalje ide pobjednik iz navedenog ogleda u Danskoj.

Podsjetimo, Nenadu Bjelici i Union Berlinu treba pobjeda nad Realom da bi izborili Europsku ligu, ali samo u slučaju da Braga izgubi protiv Napolija.

3. Odmah odlična šansa za Union Berlin! Behrens je šutirao akon ubačaja s desne strane, ali madridski vratar Kepa brani stopostotnu šansu. Bjelica je umalo poveo protiv Ancelottija...

1. Počinje posljednje kolo Lige prvaka!

Najavu piše: G. Čičin-Mašansker

Najatraktivnija utakmica večeri trebao bi biti ogled dva velikana, Manchester Uniteda i Bayerna. Crveni vragovi odigrali su odličan studeni u Premier ligi, mjesečne nagrade pokupili su menadžer Erik ten Hag i stoper Harry Maguire, ali ih je Bournemouth subotnjom pobjedom (0:3) na Old Traffordu podsjetio na muke koje su prolazili u ranijem dijelu sezone.

U Ligi prvaka United ne ovisi sam o sebi. Čak i ako pred svojim navijačima uspije svladati rasterećeni Bayern, imat će tek oko 33 posto izgleda za prolaz skupine. Naime, samo u slučaju da Kopenhagen i Galatasaray odigraju neodlučeno, United može računati na prolaz među 16 najboljih na starom kontinentu.

- Nikad ne razmišljam o negativnom scenariju. Razmišljamo pozitivno. Moramo pobijediti kako bismo ostali u Europi, i to je sve o tome. Pokazali smo posljednjih tjedana da to možemo učiniti kad smo u našem najboljem izdanju - poručio je Ten Hag uoči dvoboja s Bayernom.

Kako podići momčad nakon novog poraza?

- Moramo raditi na tome. To je moja odgovornost. Ja ću dati sve, a isto tako i momčad. Primjerice, mogu im pokazati isječke iz utakmice s Chelseajem. Ako imamo dobar plan, možemo pobijediti bilo koga. Utakmice protiv Chelseaja, Evertona, čak i Galatasaraya, pokazale su da ova momčad može igrati na jako visokim razinama - uvjeren je nizozemski stručnjak.

Pisalo se proteklih tjedana puno o navodnom razdoru između njega i igrača, što je s više strana demantirano, a nekim medijima čak je zbog tih napisa zabranjeno prisustvovanje konferenciji za novinare.

- Igrači osjećaju odgovornost da trebaju podržati svog trenera. Imamo jake karaktere u našoj svlačionici. Možda je s nekim drugim trenerima atmosfera u svlačionici povremeno bila toksična, ali to sad nije slučaj. Momci su u potpunosti iza svog trenera, to je sve što imam reći na tu temu. Svi mi želimo učiniti dobro za ovaj klub - naglasio je veznjak Scott McTominay.

Bayern je još prije osigurao prvo mjesto u skupini, no bundesligaške su rane još svježe. Doživjeli su Bavarci u subotu neugodan poraz u Frankfurtu (5:1) i jasno je da će se na Old Traffordu svojim navijačima nastojati iskupiti za taj neočekivani debakl. Zanimljiv je podatak da Bayern drži rekord od 39 utakmica bez poraza u grupnoj fazi Lige prvaka s 35 pobjeda i četiri remija, a posljednji poraz doživio je protiv Paris Saint-Germaina u rujnu 2017. godine.

Utakmica koja bi mogla privući pažnju hrvatskih ljubitelja nogometa je sraz Union Berlina i Real Madrida, Nenada Bjelice i Luke Modrića. Hrvatski stručnjak svoju je avanturu na klupi Uniona započeo remijem u Bragi, potom je u subotu u Bundesligi debitirao domaćom pobjedom protiv Borussije Mönchengladbach (3:1), a od elitnog društva njegova će se momčad oprostiti u sudaru sa španjolskim velikanom koji je maksimalnim učinkom još ranije osigurao prvo mjesto u skupini C. Društvo iz Berlina ne može u osminu finala, no u sretnom raspletu može uhvatiti play-off Europske lige.

- Što je bolje od igranja protiv Real Madrida pred 70.000 navijača na Olimpijskom stadionu? Protiv Reala moramo sve karte baciti na stol i pokušati dohvatiti Europsku ligu. To je za nas utakmica na sve ili ništa protiv Reala, momčadi koja utjelovljuje Ligu prvaka - najavio je Robin Gosens, lijevi bek Union Berlina.

Bjelica ne može računati na Bonuccija, Doekhija i Tousarta, dok Madriđanima nedostaju Camavinga, Carvajal, Courtois, Militao i Vinicius Junior. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić mogao bi u Berlinu započeti susret od prve minute, dok je u početnoj postavi Uniona najavljen Josip Juranović. Kraljevski klub je slavio u 13 od posljednjih 15 utakmica Lige prvaka, uz jedan remi i jedan poraz...

Linker
11. svibanj 2024 01:33