AKTUALNO

Izvršni direktor VW-a očekuje autonomne automobile na cestama već za četiri do pet godina

Herbert Diess je rekao da je cilj nove organizacije Car.Software unutar VW grupe stvoriti vlastiti paket softvera
Testiranje autonomne vožnje
 VW

Izvršni direktor Volkswagena Herbert Diess očekuje da će autonomni automobili na javnim cestama pojaviti već za malo više od četiri godine, u razdoblju od 2025. do 2030.

Prema Reutersu, Diess je nedavno za njemački ekonomski tjednik Wirtschaftswoche rekao da poboljšanja računalnih čipova i napredak na području umjetne inteligencije snažno ubrzavaju razvoj tehnologija autonomne vožnje."Može se računati da će sustavi uskoro moći svladati čak i vrlo složene situacije autonomne vožnje", izjavio je.

image
Herbert Diess
Profimedia

Diess je 2015. godine preuzeo VW, stigavši ​​iz BMW-a nakon skandala Dieselgate, a VW Grupa planira uložiti ogromnih 73 milijarde eura u tehnologije budućnosti poput električne mobilnosti i digitalizacije.

Ovo ulaganje također uključuje izgradnju nove organizacije unutar grupe pod nazivom Car.Software, a cilj stvoriti vlastiti paket softvera, koji će Audijev projekt Artemis ugrađivati u napredna autonomna vozila.

Prema Diessu, VW je sada globalni lider u pogledu električnih platformi i širokog spektra električnih automobila, a u sljedećim će godinama težiti postizanju "vodeće pozicije u softverima za automobile kako bi se zadovoljile potrebe ljudi za individualnim, održivim i potpuno povezana mobilnost u budućnosti. U tu svrhu udvostručili smo naše troškove za digitalizaciju", rekao je.

U sljedećih 10 godina VW vjeruje da će proizvesti oko 26 milijuna potpuno električnih vozila za Europu, Kinu i Sjedinjene Države, od kojih će se 19 milijuna temeljiti na MEB arhitekturi, a ostalih 7 milijuna na PPE platformi visokih performansi .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:10