REUTERS
ČUDNA SCENA U LIGI PRVAKA

VIDEO: MISTERIJ JE RIJEŠEN, A SVE TEORIJE ZAVJERE SU PALE U VODU Trener Barcelone otkrio zašto je Leo Messi ostao na klupi!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2017. 09:46

Barcelona je u Torino došla po bod kojim bi potvrdila prvu poziciju u skupini D. To je i uspjela u utakmici u kojoj su vjerojatno i jedni i drugi na kraju bili zadovoljni remijem, iako se od njih očekivalo da pokažu malo više.

Nažalost, nismo na djelu vidjeli Marija Mandžukića, dok je Ivan Rakitić dobro odigrao cijeli susret za goste, te je bio najbliže pogotku, pogodio je vratnicu. Ipak, najviše prašine podigla je odluka Barcelonina trenera Valverdea da iz prvog sastava izostavi nikog drugog nego Lea Messija.

Naravno, odmah su krenule i priče o njegovom ugovoru, Argentinac još nije stavio potpis na produljenje, pa se po portalima počeo spominjati navodni sukob s klupskom upravom. U svakom slučaju, neuobičajena slika, no vjerojatno ga je trener htio sačuvati za nedjeljni derbi s Valencijom.

- Ne, Messi nije bio ozlijeđen. Odlučili smo da bi jednom mogao malo odmoriti, iako je ideja bila da zadržimo rezultat i da ga pustimo da pokuša otvoriti utakmicu u drugom poluvremenu - objasnio je kasnije Valverde.

Juventus je nastavio sjajan niz, te sad ima 22 domaće utakmice bez poraza u Ligi prvaka, dok je Barca neporažena u 18 nastupa u svim natjecanjima (15 pobjeda i tri remija), a u 13 utakmica nije primila pogodak.

- Ovo je naš prvi remi bez pogodaka ove sezone. Barcelona se vrlo dobro branila, a ove sezone primila je samo četiri gola. Kreirali smo nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali su oni nakon toga zatvorili prostore na bokovima i sve je postalo teže za nas. Ovaj bod je važan, idemo u Grčku znajući da nas pobjeda sigurno vodi dalje, u suprotnom se moramo nadati da Sporting neće pobijediti na Camp Nouu. Nemojmo zaboraviti da smo ipak igrali s Barcelonom, pa je čaša napola puna, osobito zato što smo se branili iznimno dobro. Bila je to predivna utakmica na taktičkoj razini - rekao je Juventusov trener Massimiliano Allegri.

Zanimljivo je bilo prije početka, Juventusovi su navijači preko cijele tribine razvukli veliki transparent sa slikom Marija Mandžukića i porukom ‘Ratnici među ljudima’. Bila je to velika počast za hrvatskog napadača, koji je ostao na klupi, a prednost je dobio Douglas Costa.

Linker
28. travanj 2024 12:27