Liverpool situacija

 SCREESNHOT
ZANIMLJIVA SITUACIJA

Video: Nikome nije bilo jasno zašto je sudac poništio pogodak Realu! Sudački ekspert jasan: ‘Ispravna odluka‘

‘Izazovna situacija i ispravna odluka sudaca. VAR soba je morala donijeti ključnu odluku‘
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2022. 22:48

U Parizu je odigrano prvih 45 minuta velikog finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola, a obje momčadi na odmor su otišle bez pogodaka iako se mreža Liverpoola jednom zatresla.

Naime, u samoj završnici prvog dijela jedna dogodila se jedna intrigantna situacija. Francuski napadač Karim Benzema je postigao pogodak, ali se onda dugo 'vijećalo' u VAR sobi, pregledavala se snimka, a konačna odluka je bila da pogotka nema, točnije da je napadač Reala bio u zaleđu.

Nikome nije bilo jasno zbog čega je točno pogodak poništen obzirom da je posljednji loptom igrao nogometaš Liverpool. Ipak, pravilo je jasno, a njega je u studiju HRT-a pojasnio i sudački ekspert Mario Strahonja.

- Izazovna situacija i ispravna odluka sudaca. VAR soba je morala donijeti ključnu odluku. Igrač Liverpoola je posljednji igrao loptom, i na neki način lopta se odbila do igrača koji se nalazio u zaleđu. Međutim, igrač Liverpoola nije kontrolirao odbijanje lopte, on je ulazio u blok Valverdeu koji je prvi dirao loptu. On je igrao loptom sa željom da uputi loptu prema vratima. U tom trenutku igrač Liverpoola radi klizeći start i blok. U tom bloku nije mogao kontrolirati udarac, a lopta dolazi do Benzeme koji se nalazi u zaleđu. Definicija zaleđa je takva da, ako se napadač nalazi iza pretposljednjeg igrača obrane, a igrač je i vratar, on ne mora biti jedan od ta dva igrača, onda se igrač nalazi u poziciji zaleđa. Gleda se isključivo zadnji pas Valverdea, a anulira se zadnje dodavanje Liverpoolovog igrača. Da Valverde nije dodirnuo loptu, a dirao je, igrač Liverpoola uklizao loptu, tada zaleđa ne bi bilo - komentirao je Strahonja u studiju HRT-a.

>>> Situaciju i poništeni pogodak pogledajte OVDJE!

Linker
19. travanj 2024 06:45