Slavlje Borussije
 SCREENSHOT
KAKVO LUDILO

Video: Pogledajte epski trenutak kad su nogometaši Borussije saznali da prvi puta prolaze skupinu LP

Slavlje je započelo čim je postalo jasno da u susretu Intera i Šahtara neće biti pobjednika.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2020. 23:36

Jesu li na klupi Borussije iz Monchengladbacha u Madridu, barem neki ljudi, više gledali što se događa na utakmici Intera i Šahtara? Vrlo vjerojatno.

Jer, iz skupine B ovosezonske Lige prvaka dalje idu madridski Real kao prvoplasirana momčad te upravo Borussia kao druga. Inter i Šahtar odigrali su neodlučeno (0:0), što znači da su Ukrajinci zbog lošijeg međusobnog omjera s Gladbachom ostali treći, a da se Inter oprostio od Europe.

Real je protiv Nijemaca sve riješio vrlo jednostavno. S dva je pogotka Karim Benzema malo iza prvih pola sata otklonio mogućnost da Real ispadne iz Lige prvaka već nakon skupina po prvi puta u povijesti toga natjecanja, od sezone 92/93.

Borussia je mogla dalje i s porazom, ali samo pod uvjetom da Inter i Šahtar odigraju bilo kakav remi. Da se iz te utakmice izrodio pobjednik, on bi prošao dalje kao drugi. Ali nije, ostalo je 0:0, pa su Nijemci mogli početi slaviti unatoč porazu u Madridu.

Utakmica na stadionu Alfredo Di Stefano završila je dobrih pet minuta ranije od one milanske između Intera i Šahtara, gdje je sudačka nadoknada trajala dobrih osam minuta. Nakon što je nizozemski sudac Kuipers odsvirao kraj u Madridu, igrači Borussije ostali su pored terena gledati stream i pratiti kojekakve "livescore"-aplikacije, ne bi li im se javilo da je u Milanu ostalo 0:0.

Nećemo previše opisivati trenutak njihova slavlja, već ga možete pogledati OVDJE.

Prvi je to puta u povijesti da je Borussia iz Monchengladbacha prošla u osminu finala Lige prvaka, a prvi puta od sezone 14/15 da su svi njemački klubovi prošli u drugi krug toga natjecanja.

Linker
19. travanj 2024 22:57