CHRISTOF STACHE Afp
PAŠALIĆ ‘NA LEDU‘

VIDEO: Potpuni debakl Barce! Xavi i društvo više nisu u Ligi prvaka, ispao i Rakitić, a dva Vatrena idu dalje

Bayern nije imao milosti, veliko slavlje za Benficu, Lille i Salzburg
Piše: Dražen Antolić/SNObjavljeno: 08. prosinac 2021. 22:52

BAYERN - BARCELONA 3:0 (Müller 34', Sane 43', Musiala 62')

MÜNCHEN Allianz Arena. Bez gledatelja. Sudac: Ovidiu Alin Hategan (Rumunjska).

BAYERN (3-2-4-1): Neuer - Pavard, Upamecano, Süle (od 77. Nianzou) - Tolisso (od 60. Roca), Musiala - Coman (od 71. Sarr), Müller, Sané, Davies (od 71. O. Richards) - Lewandowski (od 77. Tillman). TRENER: Julian Nagelsmann.

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Araujo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (od 31. Mingueza) - Busquets, F. De Jong (od 73. Puig), Gavi (od 86. Demir) - Dest (od 46. Nico), Depay, Dembele (od 73. Coutinho). TRENER: Xavi Hernandez.


OSTALE UTAKMICE:

Juventus - Malmö 1:0 (Kean 18')

Zenit - Chelsea 3:3 (Claudinho 38', Azmozun 41', Ozdoev 90 +4' / Werner 2', 85', Lukaku 62')

Atalanta - Villarreal 0:0 (Odgođeno za četvrtak)

Benfica - Dinamo Kijev 2:0 (Jaremčuk 16', Gilberto 22')

Manchester United - Young Boys 1:1 (Greenwood 9'/ Rieder 42')

RB Salzburg - Sevilla 1:0 (Okafor 50')

Wolfsburg - Lille 1:3 (Steffen 89' / Yilmaz 11', David 72', Gomes 78')


Devetorica Hrvata izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka. Kao pobjednici skupini to su napravili Luka Modrić s Realom, Josip Stanišić s Bayernom i Ivo Grbić s Lilleom, te kao drugi Šime Vrsaljko (Atletico), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea) i na kraju pobjedom nad Sevillom Luka Sučić s Red Bullom, kojem je suigrač i Roko Šimić. Premda je Šimić u nokaut fazu odveo mladu momčad kluba iz Salzburga i on je sudjelovao u elitnom seniorskom natjecanju.

Deseti bi mogao biti Mario Pašalić ako Atalanta u Bergamu svlada Villarreal jer zbog snijega utakmica je odgođena za četvrtak u 16.30. Prvo je pomaknuta za 21.20, no teren nije bio dovoljno očišćen, gosti su tražili da se ne igra i engleski sudac Anthony Taylor im je udovoljio. Ždrijeb osmine finala je 13. prosinca u podne, prve utakmice u veljači, uzvratne u ožujku.

image

Sane zabija za 2:0 protiv Barce

CHRISTOF STACHE Afp

Atletico se u utorak provukao, ali u srijedu su Španjolci doživjeli debakl. I Sevilla i Barcelona morat će u Europsku ligu. U hrvatskom okršaju u Austriji RB Salzburg je slavio 1:0 golom Okafora. Luka Sučić nadmašio je Ivana Rakitića. Mladi Vatreni igrao je 75 minuta i imao jedan udarac kraj gola, kapetan Seville na terenu je bio do 68. minute i bio ponajbolji u ekipi sa četiri šuta i dodavanjima koje su kolega mogli bolje iskoristiti. Nakon što su ostali s desetoricom zbog isključena Jordana, bilo je jasno da Andalužani neće proći. Trebala im je pobjeda. Veliki je to rezultat RB-a i mladog trenera Nijemca Matthiasa Jaisslea pred praznim tribinama zbog korone.

image

Benfica slavi nakon pogotka Gilberta

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Lille je potvrdio prvo mjesto u skupini G rezultatom 3:1 na gostovanju kod Wolfsburga. Grbić je branio cijeli susret, a možda mu se u drugom dijelu natjecanja pridruži i Domagoj Bradarić koji nije bio prijavljen za jesensku shemu…

Barcelona je visjela na tankoj niti i očekivano razbila se u Münchenu 3:0. Iako Bayern nije bio kompletan svladao ju je glatko. Kako je Benfica matirala Dynamo Kijev 2:0 kao druga ide dalje. Eto, i to se dogodilo, Xavi nije uspio, u Ligi prvaka nije ih spasio. Htio je igrati visoki presing i tika-taku, ali kratko je trajala dobra energija Katalonaca, kad ih je Bayern probio pitanje je bilo samo koliko će zabiti. Barca nije mogla pratiti brzinu Bavaraca. Jordi Alba je izašao u 31. minuti zbog ozljede mišića…

Prvi pogodak dao je Thomas Müller glavom, lobao je golmana, Araujo je izbio iza gol crte. Müller je postao prvi Nijemac koji je postigao 50 pogotka u Ligi prvaka, osmi u povijesti. Lewandowski je bio asistent. Drugi je fantastičan šut Leroya Sanea u 43. minuti sa otprilike 25 metara, a treći realizacija Musiale. Mogli su im i jače napuniti mrežu. Također pred praznim tribinama. Stanišić nije igrao zbog ozljede bedra.

Chelsea je ispustio pobjedu i prvo mjesto (3:3) u sudačkoj nadoknadi u Rusiji, Juventusu je pobijedio Malmö 1:0 i osvojio vrh skupine H. Mateo Kovačić ne igra zbog korone za Bluese, Dejan Lovren odradio je cijeli susreta za Zenit, a Antonio Čolak 78 minuta za švedski klub. Nije zabio, tako je ostao bez pogotka u skupini… Uputio jedan udarac u okvir i jedan blokiran. Rijetko je dolazio do lopte, imao je s njom tek 19 dodira.

Ključni trenutak za pobjedu Juventusa bio je pogodak Moisea Keana s kojim je Stara dama pustila vodu na svoj mlin. Imali su dominaciju i priliku istog igrača već u sedmoj minuti, da bi u 18. poveli. Kean je zabio glavom nakon što golman švedske momčad nije uspio doći do lopte. U nastavku je Keane mogao zabiti još dva-tri pogotka, iako trener Max Allegri nije bio sretan:

- Dobro smo djelovali prvi dio, no nije mi se svidio pad intenziteta u drugom. Morat ćemo igrati bolje već protiv Venezije - kazao je.

U Rusiji je Timo Werner bio predestiniran za junaka Chelseaja jer dao je dva gola i imao asistenciju, okrenuli su minus 2:1 u vodstvo 3:2 što im je bilo dovoljno za zaključe natjecanje kao prvi, međutim primili su pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Zabio ga im je fantastično Ozdojev. Zenit je već i prije imao osigurano treće mjesto u Europsku ligu, nije im bilo presudno.

Werner je prvi gol dao u drugoj minuti, nakon kornera iz blizine, međutim Zenit se nije predao. Prvo je Malcom izašao jedan na jedan na golmana, što nije zabio, da bi Claudinho u 38. minuti glavom pogodio za 1:1. U 43. minuti Azmoun je bio strijelac za 2:1. Lukaku je gurnuo loptu u mrežu za 2:2, a Werner u 85. bio točan posred gola za 3:2. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Ozdojev je s ruba kaznenog prostora pogodio rašlje. Lovren je odigrao prosječnu utakmicu, dobio je i žuti karton.


KRAJ! U NASTAVKU POGLEDAJTE GOLOVE:

> Wolfsburg je smanjio prednost Lillea. Strijelac u 89' za 1:3 bio je Steffen. Pogodak pogledajte OVDJE.

> Lille je povećao prednost preko Davida u 72. minuti (pogodak pogledajte OVDJE). Potom je i šest minuta kasnije Gomes povećao na 0:3 (pogodak pogledajte OVDJE). Sve je jasniji i rasplet u skupini G: Lille je trenutno prvi, Salzburg drugi, Sevilla treća, a Wolfsburg četvrti.

62' GOOOL! Bayern vodi 3:0! Davies je jedva stigao jednu loptu, no uspio je i poslao je u posljednji trenutak do Musiale koji zabija za 3:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

> Salzburg s Lukom Sučićem u prvih 11 vodi protiv Seville i kapetana Ivana Rakitića! Strijelac je Okafor u 50. minuti. Pogodak pogledajte OVDJE.

48' Sane je bio vrlo blizu svog drugog pogotka. Izigrali su Bavarci goste, ali i na kraju poslali loptu ravno u ruke Ter Stegena.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' GOOOL! Barca tone sve dublje! Sane je potegnuo s 30-ak metara i zabio za 2:0 domaćina! Bombu Sanea pogledajte OVDJE.

image

Sane zabija za 2:0 protiv Barce

CHRISTOF STACHE Afp

> Young Boysi su izjednačili protiv Manchester Uniteda! Strijelac je Rieder koji je sjajno iskoristio veliku pogrešku domaćina. Gol pogledajte OVDJE.

34' GOOOL! Bayern vodi, Barca pred ispadanjem iz LP! Strijelac je Muller, a njegov pogodak pogledajte OVDJE. Asistencija se piše Lewandowskom koji je nabacio, a njegov suigrač glavom loptu poslao u mrežu. Araujo je bio blizu da to spasi, ali je zakasnio djelić sekunde.

31' Novi problemi za Barcelonu. Jordi Alba ozlijedio se i Xavi je prisiljen napraviti zamjenu. U igru ulazi Oscar Mingueza.

> Benfica vodi 2:0! U 22. minuti zabio je Gilberto. Pogodak pogledajte OVDJE.

image

Benfica slavi nakon pogotka Gilberta

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

21' Dembele je propustio dobru priliku. Kombinirao je s Depayem, ali i pucao preko gola.

> Loše vijesti za Barcelonu stižu iz Lisabona! Benfica je u 16. minuti povela protiv Dinamo Kijeva. Strijelac je Jaremčuk. Pogodak pogledajte OVDJE. Trenutno su Barca i Benfica bodovno izjednačeni, ali Portugalci idu dalje zbog boljeg međusobnog omjera.

> Lille poveo na gostovanju protiv Wolfsburga! U 11. minuti goste je u vodstvo doveo Yilmaz. Pogodak pogledajte OVDJE. Ivo Grbić je na golu gostiju.

> Manchester United poveo je 1:0 protiv Young Boysa. Greenwood je zabio fantastičan pogodak koji možete pogledati OVDJE.

> Utakmica Atalante i Villarreala je, kako stvari stoje, odgođena za četvrtak. Razlog je snijeg koji ne prestaje padati u Bergamu. Novi termin utakmice trebao bi biti u četvrtak od 19.00

image
ISABELLA BONOTTO Afp

image
ISABELLA BONOTTO Afp

image
ISABELLA BONOTTO Afp

3' Busquets ruši Lewandowskog na rubu šesnaesterca! Bit će to žuti karton za Barcinog veznjaka. Sane iz slobodnjaka pogađa blok.

1' Počela je utakmica na Allianz Areni!


> U ranije odigranim susretima Juventus je pobijedio Malmö s 1:0, dok su Zenit i Chelsea remizirali 3:3. Engleze je prvom mjesta u skupini H koštao brutalan pogodak u sudačkoj nadoknadi. Pogotke s tih utakmica pogledajte OVDJE.


20.00 Stigli su sastavi za okršaj u Münchenu!

Linker
15. travanj 2024 01:13