THOMAS COEX Afp
HRVATSKI OBRAČUN

VIDEO: Čudo od igrača spasilo Real na otvaranju Lige prvaka, je li sudac pomogao Kraljevima?

Madridski klub je do tri pobjeda došao golom u sudačkoj nadoknadi utakmice
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2023. 20:45

REAL MADRID - UNION BERLIN 1:0 (Bellingham 90+4.)

REAL MADRID (4-3-1-2): Arrizabalaga - Vazquez, Rudiger, Fernandez (od 80. Garcia), Alaba - Modrić (od 80. Diaz), Tchouameni ? (od 66. Valverde), Camavinga (od 66. Kroos) - Bellingham - Rodrygo, Joselu

UNION BERLIN (3-5-2): Ronnow - Doekhi, Bonucci (od 80. Jaeckel), Leite - Juranović, Tousart ? (od 83. Kemlein), Kral, Laidouni (od 66. Aaronson), Gosens - Becker (od 80. Fofana), Behrens (od 66. Volland)


Madridski Real uspio je ostvariti startnu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka, u ogledu prvog kola skupine C Real je na Santiago Bernabeu pobijedio Union Berlin 1:0 golom u 94. minuti. Junak Realove pobjede bio je engleski reprezentativac Jude Bellingham koji je u 94. minuti postigao jedini pogodak, a bio je to njegov već šesti gol ove sezone. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Cijelo prvo poluvrijeme igralo se na 40-ak metara od gostujućih vrata, no svi ti napadi Reala su bili spori i neopasni. Madridska kreacija je bila na minimumu pa se najčešće pokušavalo s ubacivanjima i potragom Joselua koji je dominirao u skoku. No, zapravo je cijelo prvo poluvrijeme dominirala obrana Union Berlina, na čelu s legendarnim Talijanom Bonuccijem, koja je vrlo lako odbila svaki nalet Madriđana. Osim ubacivanja pokušavao je Real i dalekometnim udarcima, ali i oni su bili posve neprecizni, pogotovo pokušaji Tchouaménija. U 41. minuti dogodila se sporna situacija kada je Tchouaméni požutio zbog žestokog starta na Kralu. Igrači Union Berlina tražili su crveni karton, odnosno isključenje, ali sudac se zadovoljio samo žutim. Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

U nastavku se utakmica ipak otvorila. Union Berlin se barem djelomično otvorio, a napadi Reala napokon su postali konkretniji. U 51. minuti Rodrygo je odlično zahvatio loptu, ali i pogodio okvir vrata, dok su brzo nakon toga Berlinčanima prijetili Joselu i ponovno Rodrygo. Udarac je u 69. minuti isprobao i Luka Modrić, ali je i tom prilikom spreman bio gostujući vratar Ronnow.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Do kraja su trajali napadi Reala i na samom kraju, u 94. minuti, „berlinski zid“ je ipak pao. Pucao je Valverde, a na odbijenu loptu najbolje je reagirao Bellingham i pogodio za tri Realova boda.

Luka Modrić je drugi put ove sezone počeo za Real od prve minute te je zamijenjen u 80. minuti. Igrao je odlično, dirigirao igrom svoje momčadi i imao nekoliko lijepih dodavanja za suigrače koji ih nisu iskoristili. Josip Juranović je odigrao cijelu susret za Union Berlin.

U skupini C od 21 sat još igraju Braga i talijanski prvak Napoli.

Galarasaray se spasio s dva gola u završnici

U istanbulskom grotlu, ogledu skupine A, danski FC Kopenhagen je vodio 2:0 protiv Galatasarayja sve do 86. minute. No, iskoristio je domaći sastav igrača više te je u završnici dao dva pogotka za remi 2:2.

Žestoko je Galatasaray stisnuo dansku momčad od samog početka. Prvo je zaprijetio Mertens, a potom je sjajnu šansu propustio Mauro Icardi. Ispred sebe je imao jedino suparničkog vratara, ali je sjajno reagirao Poljak Grabara.

image
YASIN AKGUL Afp

Nije se zaustavljao domaći sastav koji je najbliže pogotku bio u 24. minuti, ali je tada okvir vrata pogodio Aktürkoglu. Nakon svih promašaja Galatasarayja uslijedila je kazna na drugoj strani, a domaćina je šokirao Mohamed Elyounoussi koji je u 35. minuti pogodio za 1:0 FC Kopenhagena.

Taj je pogodak prilično uzdrmao Galatasaray koji više nije imao tempo s početka utakmice, a novi je udarac domaćin dobio u 58. minuti kada je Diogo Gonçalves pogodio za 2:0. Nada se Galatasarayju pojavila u 73. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Jelerta.

I iskoristio je domaćin tu priliku. Prvo je Boey u 86. smanjio, dok je samo dvije minute kasnije Tete sjajno potegnuo iz poluvoleja s vrha šesnaesterca i pogodio za konačnih 2:2.

image
YASIN AKGUL Afp

U ovoj skupini A, od 21 sat, igra se derbi večeri na Allianz Areni između Bayerna i Manchester Uniteda.


Gotova je utakmica u kojoj je Real bio puno bolja momčad, ali nikako nije uspio postići gol do posljednje minute sudačke nadoknade kada je Bellingham još jednom pokazao koliko je vrijedno pojačanje za Madriđane. Sjajno se snašao i donio tri boda svojoj momčadi. Real je zaslužio ovu pobjedu jer je bio dosta bolja momčad, ali vratar Ronnow i vratnice su spašavali Union Berlin.

90+4. ⚽ GOOOOL! Bellingham je ipak dobio tri boda svojoj momčadi. Nakon kornera s lijeve strane lopta se odbijala po šesnaestercu gostiju, a mladi Englez ju je spretno pospremio u mrežu. Gol pogledajte OVDJE.

86. Dobro je sada Real pripremio akciju, ali Rodrygo nije dobro zahvatio loptu na nekih 5-6 metara od gola.

83. Još jedan pokušaj Joselua, ali i ovaj put je neprecizan.

80. ⇔ Odličan je bio danas Luka Modrić, a sada ga je Ancelotti izvadio iz igre i umjesto njega uveo Diaza. Santiago Bernabeu je hratskog veznjaka nagradio velikim pljeskom. Kod Union Berlina su izašli Bonucci i Becker, a ušli Jaeckel i Fofana.

78. Tražili su sada navijači Reala jedanaesterac jer su smatrali da je jedan igrač Union Berlina igrao rukom u šesnaesterci, ali je sudac ostao nijem.

75. Još jedna brza akcija Reala iz koje je Rodrygo sjajno probio desnu stranu i dobro ubacio u sredinu, ali jedan obrambeni igrač je uspio izbaciti loptu u korner ispred Joselua. Nakon kornera je Rudiger dobro pucao glavom, ali ipak je bio neprecizan.

73. ⇔ Još jedna izmjena kod Reala. Izlazi Fernandez, ulazi Garcia.

71. Sapleo se sada Rodrygo. Lopta je preletjela cijelu obranu i došla ispred njegovih nogu na nekoliko metara od gola, ali on je očigledno nije očekivao.

69. Kakav udarac Modrića! Silovito je opalio s nekih 18 metara od gola, ali Ronnow opet brani.

image

Luka Modrić i Robin Gosens

THOMAS COEX Afp

66. ⇔ Dvostruke izmjene u obje momčadi. Kod Reala su ušli Valverde i Kroos umjesro Tchouamenija i Camavinge, kod Union Berlina Volland i Aaronson umjesto Behrensa i Laidounija.

63. Uh, opet Ronnow i vratnica spašavaju Union Berlin. Odlično je glavom pucao Joselu, a Ronnow je loptu odbio od vratnice natrag u polje.

55. Siloviti je pritisak Reala. Sada je pucao Bellingham sa 6-7 metara, ali Ronnow opet brani.

51. Dobra dva pokušaja Reala u jednoj minuti. Prvo je Rodrygo sjajno probio desnu stranu i odlično pucao, ali je Ronnow obranio. Lopta je kasnije opet došla do Rodryga, a u drugom udarcu je Brazilac pogodio vratnicu.

image
THOMAS COEX Afp

50. Kao i na početku prvog poluvremena, i na početku drugog je Union Berlin zaprijetio Realu. Dobro je pucao Gosens, ali je pogodio samo vanjski dio gola.

46. Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena na niti jednoj strani.

Gotovo je prvo poluvrijeme, rezultat je i dalje 0:0. Obje momčadi su aktivno ušle u utakmicu, ali nakon prvih 10-ak minuta Real je potpuno zagospodario terenom i kontrolira igru. Modrić dirigira svojom momčadi, jako je aktivan i organizira napade Reala, ali vidljivo je kako Madriđanima nedostaje jedan 'pravi', klasični napadač jer nije bilo prave, velike šanse usprkos ogromnom dominaciji.

37. ? Požutio je Tchouameni zbog žestokog starta na Kralu. Igrači Union Berlina tražili su crveni karton, odnosno isključenje, ali sudac se zadovoljio samo žutim.

Pogledajte OVDJE kako je izgledao taj start pa donesite odluku.

35. Modrić dirigira igrom Reala, ali suigrači nisu najbolje raspoloženi za njegova dodavanja. Sada je poslao odličnu loptu Alabi, ali on nije stigao na vrijeme opucati pa je sve završilo samo na korneru.

image

Modrićev dres na tribinama

MARK FELIX Afp

33. Uh, sada je Bellingham baš loše reagirao. Dobio je jednu loptu s desne strane, a on se odlučio da ju smiri prsima na nekih 13-14 metara od gola, a to je napravio toliko sporo da se obrana Union Berlina lako posložila i uklonila svu opasnost.

27. Modrić sudjeluje u gradnji većine napada Reala koji je dodatno preuzeo kontrolu lopte. Sada je hrvatski veznjak dobro odigrao jednu loptu na desnu stranu, na povratnu je naletio Tchouameni i siloviti ju opalio, ali je otišla iznad gola.

23. Imao je Real slobodan udarac s dobre pozicije, ali Alba ga nije dobro izveo.

20. Real ima puno veći posjed lopte. Nakon 20 minuta omjer je 61%-39% u korist Madriđana.

13. Opasno izgleda Realov vezni red s Bellinghamom i Modrićem koji diktiraju tempo igre u dosadašnjem dijelu utakmice. Sada je Englez okušao svoj udarac iz velike daljine, ali nije bio precizan.

image

Jude Bellingham

THOMAS COEX Afp

10. Dobro je počela utakmica. Real je zaprijetio dva puta, oba preko Joselua, ali i Union Berlin je imao svoje šanse. Moglo bi ovdje biti golova.

7. Dobra prilika za Real. Vasquez ju je ubacio u peterac, a Joselu je pucao glavom. Lopta je otišla pored lijeve vratnice.

1. ? Nismo dugo čekali na prvi žuti karton na utakmici. Tousart je prekršajem zaustavio Modrića i odmah mu je sudac dodijelio opomenu.

1. Počela je utakmica u Madridu.

Uoči utakmice navijači gostujuće ekipe napravili su šou u Madridu. Nijemci su stgili nekoliko sati ranije i smjestili se na jednom od gradskih trgova.

Oko pet tisuća navijača Uniona je razvuklo zastavu i skandiralo svojem klubu. Scene su ubrzo obišle cijeli svijet.

Linker
14. svibanj 2024 13:12