Getty Images
IPAK ĆE I ONI REZATI

LUKA MODRIĆ I DRUŠTVO NEĆE PROĆI NEOKRZNUTO Evo kako će na Bernabeu 'bezbolno' odrezati plaće svojim zvijezdama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 20:10

U madridskom dnevnom listu El Pais pojavila se ovoga utorka vijest o tome da će se nakon Barcelone i Real Madrid ipak morati pozabaviti smanjenjem plaća svojim igračima nogometne i košarkaške momčadi. Jasno, razlog tome su uštede koje su nužne u klupskim budžetima, s obzirom na to da sport miruje, odnosno da klubovi nemaju gotovo nikakvih ekonomskih aktivnosti posljednjih dana.

Barcelona je, da podsjetimo, igračima smanjila plaće za 70 posto u narednom razdoblju, a tu je informaciju nakon nekoliko dana dijeljenja oprečnih stavova u i oko kluba iznio Lionel Messi. Real pak, ispočetka nije želio rezati plaće svom kolektivu, ali po najnovijoj fazi razvoja događaja, to će se ipak dogoditi.

Uprava katalonskog kluba ispočetka je bila suočena s otporom nekih igrača oko smanjenja, ali su se onda nakon nekoliko rundi razgovora uprave i kapetana nogometne, košarkaške i rukometne momčadi stavovi ipak usuglasili. Barcelona je provela ERTE, španjolsku kriznu legislativu po kojoj se u iznimnim situacijama kao što je aktualna oko pandemije koronavirusa može intervenirati u plaće djelatnika.

Iako u El Paisu naglašavaju da je predsjednik Reala Florentino Perez već prije desetak dana razgovarao na tu temu s kapetanom nogometne momčadi Sergijom Ramosom te ga tom prilikom uvjerio da neće biti smanjenja primanja za igrače, sada se sprema nova runda pregovora u koju će biti uključeni igrači nogometne i košarkaške momčadi Reala.

Perez neće povlačiti Barcelonin potez kroz ERTE kojim je praktički prisilio igrače na smanjenje od 70 posto, već će pokušati naći zajednički jezik s igračima. Pregovarat će se kako bi se našao zajednički jezik, a svima je u interesu da se ne diraju plaće ne-igrača, odnosno stručnog i drugog osoblja u klubu. Perez je, kažu, uvjeren da će se naći modalitet za mirno rješavanje nove situacije, jer Real će također izgubiti puno novca, počev od prihoda od ulaznica, nagrada za uspjehe u natjecanjima i slično.

Linker
25. travanj 2024 03:51