StoryEditor
CROPIX
 BRUNO KONJEVIC
SVE ĆE BITI POŠTENIJE?

Na pomolu povijesna odluka hrvatskog nogometa: Velika promjena za Dinamo, Hajduk i Osijek!

Ima tu logike, jer je zbog takvog sustava natjecanja ponekad patila regularnost.
Autor: Davorin OlivariObjavljeno: 28. svibanj 2020. 18:12

Sljedeće sezone će Prva HNL imati 10 klubova, Druga 18 klubova, dok će tri Treće lige imati po 10

To je sukus sastanka proširenog sastava Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, koji je jučer održan u Opatiji.
U cijeloj priči, kako vidite, zapravo je najbitnije natjecanje u Drugoj ligi.

Sljedeća sezona bi trebala biti posljednja sezona u kojoj će druge momčadi prvoligaških klubova igrati u drugoligaškom natjecanju. Očito jest da taj sustav nije donio ono što se očekivalo, pa je Stručna komisija HNS-a iznjedrila prijedlog da se ta priča završi. Također, intencija jest da se u idućim sezonama polako smanjuje broj drugoligaša, kako bi se u konačnici zaustavio na brojci 12.


Druge momčadi, dakle, više neće moći igrati Drugu ligu. Ima tu logike, jer je zbog takvog sustava natjecanja ponekad patila regularnost. Naime, druge momčadi prvoligaških klubova znale su često mijenjati svoje postave, nekad su bile kvalitetnije, nekad manje kvalitetne, ali su se rezultati utakmica računali, pa svi nisu bili u istom položaju.

S druge strane pak Dinamo, Hajduk i Osijek, čije su druge momčadi ove sezone igrali Drugu ligu, imali su mogućnosti kroz kvalitetno natjecanje isprobati mnoge svoje igrače, primarno one mlade. Još će to biti u mogućnosti iduće sezone, a nakon toga više očito ne...


Dakle, jučerašnji sastanak proširenog sastava Izvršnog odbora HNS-a bavio se budućim sustavom natjecanja, nije bilo govora o ideji da bi se uskoro utakmice HNL-a mogle igrati s gledateljima. Ipak, saznajemo da to nije isključeno, stalni su kontakti s Nacionalnim stožerom koji o tome donosi konačnu odluku.

Linker
17. lipanj 2020 06:16