GABRIEL BOUYS AFP
ZAJEDNIČKA KAMPANJA FIFA-E I WHO-A

NAJVEĆE NOGOMETNE ZVIJEZDE PREDVOĐENE LIONELOM MESSIJEM U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA 'Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi'

Piše: HinaObjavljeno: 27. ožujak 2020. 00:07

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) udružile su se pokrenuvši novu kampanju podizanja svijesti u kojoj svjetske zvijezde pozivaju ljude širom svijeta da slijede pet ključnih koraka u borbi protiv koronavirusa.

Kampanja "Proslijedi poruku za izbacivanje koronavirusa" promovira pet ključnih koraka koje ljudi moraju slijediti kako bi zaštitili svoje zdravlje u skladu sa smjernicama WHO-a. To su pranje ruku, bonton prilikom kašlja, ne diranje lica, fizička distanca i boravak kod kuće ako se ne osjećate dobro.

Video započinje porukom: "Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi."

'Naš protivnik je bolest. Trebamo odlučnost, disciplinu i timski rad da bismo pobijedili koronavirus. Svijet nogometa je sjedinjen i zajedno ćemo pobijediti," poručio je u uvodnoj poruci legendarni engleski nogometaš Gary Lineker.

 

U video spotu sudjeluje 28 sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda, a video je dostupan na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, arapskom i kineskom - s igračima koji poruku prenose na maternjem jeziku.

U kampanju su se uključili i Lionel Messi, Alisson Becker, Samuel Eto'o, Youri Djorkaeff, Radamel Falcao, Juan Sebastian Veron, Carles Puyol, Philipp Lahm i Mido, Carli Lloyd i mnogi drugi.

"FIFA i njezin predsjednik Gianni Infantino aktivno su uključeni u prenošenje poruke protiv ove pandemije od samog početka", rekao je generalni direktor WHO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus prilikom virtualnog pokretanja kampanje u sjedištu WHO-a u Ženevi u Švicarskoj.

Linker
22. listopad 2020 13:30