Niko Kovač
 UWE ANSPACH/DPA/AFP
Novi ispit

Nemoj se slučajno poskliznuti: Niko Kovač kao upozorenje za Hansija Flicka

Niko Kovač je od dolaska u München imao oporbu, iako je u prvoj sezoni osvojio dvostruku krunu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. svibanj 2020. 15:30

Bayern danas (subota) dočekuje Eintracht. Dvoboji ova dva klub uvelike su obilježili karijeru Nike Kovača kao trenera. Hrvatski stručnjak vodeći Eintracht dobio je Bayern 3:1 u finalu DFB kupa u Berlinu 2018. godine, u utakmici u kojoj se istaknuo Ante Rebić s dva gola.

Tom pobjedom na najbolji je način najavio prelazak na klupu prvaka. No, kao trener Bayerna Kovač je imao više kriznih razdoblja, a pad je doživio upravo zbog poraza od Eintrachta 5:1 u prvom dijelu tekuće sezone.

- Očekujemo od naših igrača pozitivan impuls - tada je, nakon što su Kovača poslali kroz izlazna vrata, kazao Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač je od dolaska u München imao oporbu, iako je u prvoj sezoni osvojio dvostruku krunu nije mu ni to bitno popravilo status, pa je u nedjelju, 3. studenoga 2019. godine, dobio otkaz, a trener je postao Hansi Flick.

U Franfurtu je 2. studenoga lani domaća momčad imala sjajan dan, zabili su tada Kostić, Sow, Abraham, Hinteregger i Paciencija, za Bayern je Lewandowski bio smanjio na 2:1. Domaćin je s okruglo 40 posto posjeda lopte imao 17 udaraca, gost sa 60 posto tek osam. Ivan Perišić ostao je na klupi Bavaraca.

U međuvremenu dosta se toga promijenilo, Bayern je u seriji od sedam pobjeda u svim natjecanjima, dobio je i prvi susret nakon stanke zbog koronavirusa i danas je ozbiljan favorit. Ali Kovačeva sudbina je upozorenje za Flicka da se kojim slučajem ne posklizne.

Linker
18. travanj 2024 16:31