Gianni Infantino

 ASHRAF SHAZLY Afp
GLASNO JE ODJEKNULO

Bizarna izjava čelnika FIFA-e: ‘Kad bi SP bilo svake dvije godine, afrički migranti manje bi umirali...‘

Nevjerojatnu izjavu dao je Gianni Infantino pred Vijećem Europe u Strasbourgu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2022. 16:37

Predsjednik FIFA-e, Talijan Gianni Infantino malo se zaigrao. Moramo to naglasiti prije nego prenesemo što je izjavio ove srijede, a tiče se one kontroverzne ideje jednog dijela nogometne obitelji. Svjetsko nogometno prvenstvo svake dvije godine? Neki se slažu da bi to bilo dobro, ali ima i onih koji tradiciju, a ona kaže da je World Cup na redu svake četiri godine, ne žele zatirati.

Infantino je dakle, bio gost Vijeća Europe u Strasbourgu. Tamo je govorio o toj njegovoj ideji, a pazite sad rekao je između ostalog i ovo:

- Promjene kalendara u nogometu mogle bi utjecati na to da Afrikanci manje migriraju u Europu i tako migranti manje riskiraju smrt i umiru dok prelaze Sredozemlje.

Riječi su to šefa svjetskog nogometa pred europskim državnicima.

- Moramo Afrikancima dati nadu, tako da onda oni ne bi morali prelaziti Sredozemlje u potrazi za boljim životom. Ili umirati u moru.

Da, i to je rekao Infantino.

Nije baš objasnio kakve veze nogomet i frekvencija održavanja SP-a imaju s pitanjima migracije afričkog stanovništva. Ali, valjda nije ni trebao?!

Ipak, ne odustaje čelnik FIFA-e od svoje ideje, iako ga brojne kontinentalne federacije, uključujući i onu europsku, UEFA-u, baš i ne podržavaju. Nema naklonost niti Europske udruge klubova (ECA), kao niti većine europskih liga.

Linker
25. travanj 2024 19:12