Zlatko Dalić

 VLADO KOS Cropix
DRUŽENJE S NOVINARIMA

Dalić otkrio što je s dvojicom stožernih Vatrenih, najavio i mogući sastav za Turke: ‘Imamo plan!

‘Jesam li zabrinut? Kad igramo protiv Latvije i Armenije gore mi je nego prije Brazila ili Argentine‘
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 19:19

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je dvoboj protiv Turske kojeg će Vatreni odigrati u četvrtak od 20.45 sati na Pampasu u Osijeku:

- Ovo je ključna utakmica odlaska na Euro, tako o njoj razmišljamo. Uvijek je pritisak, netko fali, nekoga nema, sada smo bez dva igrača koji su najbolji strijelci u mome mandatu i kada god bi bilo teško netko od njih je zabio. To je za nas veliki hendikep. Imamo i druge igrače koji čekaju svoju šansu, ali nećemo im stavljati pritisak da ne bi izgorjeli. Igrat ćemo kao momčad i pokušati pobijediti utakmicu - rekao je izbornik Dalić u uvodu.

Što je s ozlijeđenima? Ima li šanse da zaigraju?

- Kako stvari stoje Juranovića i Petkovića nećemo forsirati. Bit će na klupi i pripremat ćemo ih za Wales. Bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo. Gore tražimo rješenjenja, Brekalo igra dobro u Fiorentini, najviše voli igrati na lijevoj strani i sada mu se otvorila prilika, no tu su i i Majer i Vlašić. Pašalić ima odgovornost i disciplinu i njega vidimo na desnoj strani. Musa je, pak, u vrhu napada u prednosti pred Beljom - otkrio je Dalić pa nastavio:

- Nisam zabrinut, vjerujem igračima koji su tu. Imamo veliki motiv, a imat ćemo i sjajnu podršku. Kada igramo protiv Latvije i Armenije meni još gore nego kada igramo protiv Brazila i Argentine. Htio bih što prije riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo, a sutrašnjom pobjedom možemo riješiti 90 posto toga. Sve kreće od obrane, ali bitno da da obranu igramo kao cjelina, a ne samo zadnja četiri igrača s kojima možemo biti zadovoljni u svakom pogledu. Na stoperima imamo dvojicu mladih igrača koji izrastaju u svjetske klase.

Turska ima novog izbornika. Na klupi je Vincenzo Montella.

- Dolazak novog iztbornika nam otežava situaciju. To je novi stil, novo dokazivanje igrača. Nismo mogli napraviti neku posebnu analizu, proučavali smo kako je radio u Adani gdje je preferirao pas igru - kaže Dalić pa dodaje:

- Nije potrebno da što govorim oko novog stadiona, gdje smo bili 2018. tu smo i danas po pitanju stadiona. Nama su važna tri boda i nebitno je kada ćemo zabiti. Bitno je strpljenje i da igrači ne gube glavu, bitno je da ne srljamo, ne gubimo glavu i da ne idemo grlom u jagode. Trebamo igrati svoju igru i šansa će doći.

Linker
06. svibanj 2024 03:01