ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POSAO JE SKLOPLJEN

Dogovoren prvi transfer nakon SP-a: Prijetio je Hrvatskoj, a sada će Vatrenom biti novi suigrač

Odigrao je 90 minuta u sva tri susreta grupne faze u kojoj njegova reprezentacija nije osvojila bod
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 19:36

Svjetsko je prvenstvo osim jedan od najvećih nogometnih događaja, odskočna daska za brojne talentirane igrače. James Rodriguez je recimo 2014. s 23. godine bio najbolji strijelac Mundijala u Brazilu te je neposredno nakon toga iz Monaca preselio u redove Real Madrida. Prvi igrač koji je zbog svojih dobrih partija u Kataru zaradio transfer, branič je kanadske nogometne reprezentacije Alistair Johnston koji će od 1. siječnja i službeno svlačionicu Montreala zamijeniti onom glasgowskog Celtica.

Ovaj 24-godišnji branič koji je po vokaciji desni bek, ali je na prvenstvu više igrao kao stoper, bio je jedan od najistaknutijih kanadskih igrača na Svjetskom prvenstvu koji je odigrao svih 90 minuta u sva tri susreta grupne faze. Montreal je na svojim službenim stranicama potvrdio transfer, rekavši da će stupiti na snagu prvog dana 2023. godine kad formalno počinje zimski prijelazni rok. Iz škotskog su prvaka na Twitter profilu objavili da je Johnston potpisao petogodišnji ugovor i da će se sastati s momčadi sljedećeg tjedna.

Iako nisu naveli detalje o cijeni transfera, Daily Record izvijestio je da je posao vrijedan oko tri milijuna funti, "Moj tata je veliki obožavatelj nogometa, a moja mama je iz Sjeverne Irske, tako da tamo postoji gomila veza, a to je također ono što me privuklo u klub kao što je Celtic, rekao je Johnston za klupske medije. Tamo će ga dočekati naš Josip Juranović, a Kanađanin bi upravo trebao biti alternativa za njegovu poziciju, osim ako ga trener Ange Postecoglou ne odluči koristiti na poziciji središnjeg braniča.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 01:10