Stipe Biuk

 LOS ANGELES FC SCREENSHOT
POČETAK AVANTURE

‘Jedva čekam zaigrati za prvaka!‘ Biuk na velikom predstavljanju u L.A-u otkrio i koga je već gledao s tribina

U krugu s još trojicom novih igrača LAFC-a, za bivšim igračem Hajduka nije vladao veliki interes.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2023. 23:46

Stigao je u LA, već bio na utakmici Lakersa za koju je rekao da je "top show", a onda je uslijedilo i predstavljanje u odajama Los Angeles FC-a. Na dan kad je njihov dojučerašnji igrač Gareth Bale objavio kraj karijere, klupski je glasnogovornik još neko vrijeme nakon predstavljanja četvorice novih igrača u klubu morao ostati odgovarati na novinarska pitanja... Kao da je sve okupljene, kako na licu mjesta, tako i na Zoomu, više zanimalo mišljenje klupskog port-parola o Baleu nego ono što četvorica novih imaju za reći.

A među njima je uz Eldina Jakupovića, Aarona Longa i Denila Maldonada bio i Stipe Biuk. Novopečena akvizicija iz Hajduka nije bila, moramo to reći, baš najzanimljivija američkim novinarima, dobio je Biuk tek dva seta pitanja, od toga jedno od strane hrvatskog kolege. Više su se kolege iz LA-ja koji govore engleski fokusirale na vratara Jakupovića koji je nekoć branio u Evertonu i Leicesteru, dok su oni koji govore španjolski uglavnom pričali s Maldonadom, stoperom iz Hondurasa koji je stigao na posudbu iz tamošnjeg prvoligaša Motague.

Biuk je na svom službenom predstavljanju u Americi uglavnom ponavljao sljedeće:

- Jedva čekam zaigrati u novoj momčadi. Veseli me što sam došao u ovakav klub, u redove američkog nogometnog prvaka. Raspoložen sam za igru. Upoznao sam nove suigrače, sjajno su me primili, a već sam bio na utakmici Lakersa. Nadam se sjajnoj sezoni. Znam dosta toga o klubu, jako sam sretan i jedva čekam priliku za igru - rekao je u uvodu.

Dok su se redala pitanja drugim novopridošlicama u klub, bivši Hajdukov prvotimac dočekao je pitanje hrvatskog kolege. Pa, znaju li oni uopće tamo da Biuk stiže iz zemlje trećeplasiranih na svijetu?

- Znaju, jasno da znaju, ali ja nisam došao ovdje s tom referencom. Cijene to što sam iz Hrvatske, ali ja se moram dokazati na terenu. Kao što rekoh, spreman sam igrati. Mislim da mi neće biti problem niti to što se ovdje sezona igra u drugačijem ritmu. Sada nas čekaju zahtjevne pripreme za ono što nam slijedi... - kazao je Biuk.

LAFC će u nadolazećoj sezoni igrati u čak četiri natjecanja, jer ih osim MLS-a i dva nacionalna kupa očekuje i sudjelovanje u CONCACAF-ovoj Ligi prvaka, najelitnijem klupskom natjecanju u kojem sudjeluju momčadi iz Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba.

Linker
20. travanj 2024 02:46