Sadio Mane se ozliejdio još priej SP-a

 CHRISTOF STACHE Afp
NOVO VRIJEME

‘Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru više ništa neće biti isto, a daleko najpogođeniji je - Bayern!‘

‘Slažem se s Guardiolinom izjavom, a imamo i jedan odličan primjer koji će to sve potvrditi...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. prosinac 2022. 15:00

Tomislav Stipić više nije trener latvijske Aude. Nakon osvajanja Kupa i petog mjesta u prvenstvu stigla je bolja ponuda. Detalje još ne smije otkriti, no sve će se doznati vrlo brzo.

Iako je ta informacija pod embargom, rado je Stipić prokomentirao povratak reprezentativaca klupskom nogometu nakon Svjetskog prvenstva o kojem je kao stručni komentator govorio na Hrvatskoj televiziji.

- Usudio bih se reći da će ovih mjesec dana Svjetskog prvenstva promijeniti puno toga. Od atmosfere u klubovima, pa do strukture i selekcije momčadi. Imamo primjer Bayerna. Njemačka reprezentacija ispala je u skupini, a Bayernu su se ozlijedili Neuer, Hernandez, Mazraoui, Choupo-Moting, još ranije i Mane. Suočili su se s lošom atmosferom, a trener Nagelsmann dao je svim reprezentativcima slobodno jer su neki negativni, neki su zapali u depresiju. Rekao je kako je ovo SP pogodilo Bayern kao niti jedan drugi klub na svijetu, i mogu se s njim složiti – kaže Stipić.

image

Manuel Neuer teško se ozlijedio na skijanju

MARCO BERTORELLO Afp

Smatra kako je sad vrijeme individualizacije.

- Sudaraju se različiti svjetovi. Igrači koji su ostali kod kuće imali su svoju infrastrukturu, svoj klub, poznatu svlačionicu. Nisu putovali, radili su, trenirali. Sad im se priključuju neki igrači koji u sebi nose radost, drugi pak imaju negativu, treći vuku ozljede. Neki na Svjetskom prvenstvu nisu odigrali ni minute, ali u reprezentaciji nisu mogli imati treninge kojima bi to nadoknadili. Na jednoj strani imaš radost jer si napravio dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu, ali s druge strane mjesec dana nisi mogao trenirati tako kvalitetno kao suigrači u klubu...

Ističe kako treneri sada trebaju pokazati empatiju.

image

Tomislav Stipić

SRDJAN VRANCIC Cropix

- Netko treba psihologa, netko kondicijskog trenera, neke igrače treba malo ‘spustiti‘ jer glava ne radi kako treba dok je prisutna emocija. Neke treba poslati kući, da jedno vrijeme ne budu dijelom svlačionice. Mislim da je najvažnije od svega da se za svakog odredi individualni program.

Guardiola je ustvrdio kako su u najboljem stanju reprezentativci koji su igrali cijelo vrijeme i uz to ostali zdravi.

- Slažem se, a imamo i jedan primjer koji će sve to potvrditi. Naime, Katar je prekinuo svoje prvenstvo par mjeseci prije Mundijala, te su odigravali brojne prijateljske utakmice. Nakon toga su na turniru izgledali onako kako su izgledali, uopće nisu bili kompetitivni. Kao da su zalutali na to natjecanje, a zapravo su sve njihove slabosti došle na vidjelo jer im je nedostajao ritam, naboj od vikenda do vikenda i borba za pobjedu u nacionalnom prvenstvu. Oni su u startu pogriješili, i vjerujem da su na tome svi mogli nešto naučiti – zaključio je Stipić.

Linker
25. travanj 2024 06:41