RONALD GORSIC Cropix
TURCI SE RASPISALI

‘Naš velikan je iznenađujuće pronašao novog centarfora. Dolazi iz Hrvatske. Zove se Marko Livaja!‘

Kažu da ima otkupnu klauzulu od milijun eura i jednaku godišnju plaću. i jedno i drugo je krivo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. lipanj 2022. 17:59

Turski list Fanatik veliki je tekst posvetio Marku Livaji, želji Galatasaraya u potrazi za novim golgeterom.

- Iznenađujuće je Galata pronašao novog centarfora, igrača od 28 godina koji je prošle sezone zabio 32 zgoditka uz sedam asistencija. Njegovo ime je Marko Livaja i dolazi iz Hajduka - piše Fanatik uz zanimljivi dodatak.

- Livaja ima ugovor do 2024., ali u ugovoru ima otkupnu klauzulu od milijuna eura, a toliko ga i plaća Hajduk po sezoni.

Provjerili smo navode, i da ne bi bilo zabune, Livaja nema otkupnu klauzulu, a godišnja plaća je manja od milijun eura. U svakom slučaju Galatasaray, koji je prošle sezone završio bliže dnu na 13. mjestu, četiri poviše zone ispadanja, za sljedeću sezonu traži "svježu krv".

Sportski direktor Cenk Ergun želi treneru Okanu Buruku ommogućiti što jaču ekipu u povratku na vrh turskog nogometa, pa je, navodi Fanatik, Ergun krstario Europom posljednjih dana. Između ostalih koji su mu "zapeli za oko", nalazi se i Livaja. Ali, nije Galatasaray jedini klub koji želi Livaju, ima najmanje 10 ozbiljno zainteresiranih, međutim treba li još jednom naglašavati da Hajduk nema namjeru prodati Livaju.

Kompletna Hajdukova priča je temeljena na Livaji i kada ima takvu projekciju budućnosti, gdje je sve vezano na 28-godišnjeg napadača, onda je jasno da novci nisu u prvom planu. Stoga neće biti potrebe za još jednim pokretom "Livaja ostani", kao što je to bio slučaj prošle sezone, jer Livaja nikud ne ide.

Ali, zato ide Ljubičić, premda već dva dana čekamo službenu objavu. Da ne bi bilo zabune, pratimo svaki korak Ljubičića koji je u subotu otišao u LASK na liječničke preglede, u nedjelju se oprostio sa suigračima i napokon bi u utorak ujutro trebao biti službeno obajvljena njegova posudba u redove Crno-bijelih iz Linza. Jedna sezona u LASK-u trebala bi koristiti Ljubičiću u njegovom napadačkom sazrijevanju.

Linker
19. travanj 2024 14:56