DAMIR KRAJAC Cropix
Davorin Olivari
CURILO NA SVE STRANE

Olića čeka velik posao za ‘bitku svih bitaka‘. Obrana propušta kao puknute stare cijevi vodovoda

Najveći ispit novi izbornik Ivica Olić je položio. Na startu svoje karijere ispunio je cilj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. listopad 2024. 10:27

Držali smo se za glavu nakon prve dionice. Zar je moguće da su naši mladi dečki onako dekoncentrirano, rastrojeno i zbunjujuće odigrali sudačku nadoknadu i sigurno vodstvo pretvorili u egal? Priznajemo, u tom trenutku smo pomislili da će Olićeva momčad u drugom poluvremenu potonuti i da ćemo ‘izvisiti‘ s Europskog prvenstva.

Ali na kraju je sve bilo dobro, mladi Vatreni igrati će dodatne kvalifikacije za starokontinentalni skup. Bili su blizu i izravnog plasmana, ali zeznuli su nas Nijemci protiv Poljske. Vodili su 3:1, a završilo je 3:3. Da je mlađahni ‘Elf‘ zadržao vodstvo, Hrvatska bi se izravno plasirala na Euro. Svi ostali potrebni rezultati su se poklopili. No dobro, Fortuna je već jednom zaljubljeno pogledala našu mladu generaciju za vrijeme izbornika Bišćana, ovoga puta je odlučila da se dečki iz Hrvatske sami izbore za svoj status u eliti. Ne može se uvijek računati na sreću, nešto trebate i sami zaslužiti.

image

Ivica Olić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Utakmica u Koprivnici je bila pravi ‘rollercoaster. U svim segmentima. Prvo su Grci ispali iz ‘vlaka smrti‘, pa se oživjeli, pa su onda ispali naši, pa su gosti imali jedan čisti zicer na startu druge dionice, pa je onda promašivao Ivanović, pa onda Koutsis... Svašta se moglo dogoditi, ali na kraju je presudio jedan nebeski skok Vuškovića, nakon toga više nije bilo povratka za grčko društvo. Hrvatska je slavila, Grci su bili tužni, moglo je biti i obratno, ali kad na kraju sve nekako zbrojimo i oduzmemo, ipak je Olićeva vrsta zaslužila tak repesaž za Europsko prvenstvo. Konačno, sudac je našim dečkima poništio jedan čisti pogodak Belje. Eh, kako bi VAR dobro došao u toj situaciji, ali ga nema u kvalifikacijama mladih.

Trebalo je u drugom poluvremenu imati petlje i osoviti se nakon one prave ‘grčke tragedije‘ u završnici prvog dijela. Ipak, imat će Ivica Olić jako puno posla s ovom vrstom ako želi na Euro. Naročito u obrambenom dijelu, jer tamo je propuštalo kao kod puknutih starih cijevi nekog vodovoda. Moraju se tu stvari stabilizirati, posložiti. Dobro, možda se baš slučajno poklopilo da dečki iz obrane nisu imali svoj dan, Hrgović nije sličio na sebe, Prpić je imao nekih krivih dodavanja, na koncu se ozlijedio, Vušković koji je donio pobjedu rješavao je neke komplicirane situacije, ali je dva-tri puta ‘zaplivao‘. Čavlina je ‘skinuo‘ vjerojatno najvažniju loptu kod zicera Grka, ali ne smije mu igrač s pola metra dati glavom gol... Već dugo na nekoj utakmici nismo vidjeli toliko ‘up and down‘ nekih momčadi i pojedinaca. Čas u bili gore, čas dole, kao u nekom filmu totalnog kaosa.

Ali najveći ispit novi izbornik Ivica Olić je položio. Na startu svoje karijere ispunio je cilj, uhvatio je ono što se tražilo, konačni boj za Euro. Protiv boljeg Portugala se ipak nije moglo. Sad se čeka ždrijeb za ‘bitku svih bitaka‘ u studenom.

Linker
16. listopad 2024 12:17