FRANCK FIFE Afp
RASKOL U FRANCUSKOJ

Otkriveno koja su dva igrača bila izrazito protiv Benzeme, ali Karim možda još nije rekao zadnju riječ!

Toni Kroos tvrdi: Šanse su 70:30 da Francuska dobije novog izbornika, jasno je i tko će to biti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. prosinac 2022. 14:58

Karim Benzema želio je ostati u Dohi kako bi se oporavio od ozljede mišića za nastavak turnira, no vodstvo reprezentacije uručilo mu je zrakoplovnu kartu u jednom pravcu. Realov napadač u klubu je pak doznao da ozljeda nije tako ozbiljna kao što su mu tvrdili u stožeru reprezentacije.

Zbog cijele situacije posebno sretni bili su Hugo Lloris i Antoine Griezmann. Francuski novinar Romain Molina tvrdi kako su njih dvojica odahnuli nakon što Benzema nije preuzeo njihove liderske uloge te da su u tome imali i potporu vodstva Saveza, koje nije željelo vratiti Benzemu u krug reprezentacije. Molina je dodao kako je Benzema u prošlosti imao i problema s Olivierom Giroudom, no napomenuo je kako su njih dvojica riješili sve nesuglasice.

No, još uvijek nije definiran status aktualnog francuskog izbornika. Dideru Deschampsu istekao je ugovor, no čelnici države i Saveza željeli bi ga zadržati na klupi Tricolora s obzirom na to da je dvaput zaredom odveo Francusku u finale Svjetskog prvenstva.

Ostane li Deschamps izbornik, za Karima Benzemu je reprezentativna priča gotova, no to ne mora biti tako u slučaju da Francusku preuzme Zinedine Zidane, tvrdi Foot Mercato. Nije tajna da su Benzema i Zidane sjajno surađivali za vrijeme zajedničkih dana u Real Madridu.

- Zidane bi bio najbolji mogući nasljednik, ali veliko je pitanje želi li Deschamps otići. Rekao bih da su izgledi za Zidaneov dolazak na klupu Francuske 70:30 – rekao je Realov veznjak Toni Kroos.

Linker
25. travanj 2024 14:07