JOSE COELHO Afp
IMPRESIVNO KRETANJE

Prvak Europe Hrvata proglasio ‘generalom‘, pohvale pljušte: ‘Besprijekoran je! Samo je jedan bio bolji...‘

Europski prvak plasirao se u novo finale, a opet je sjajno odigrao hrvatski reprezentativac
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 13. siječanj 2022. 16:55

Chelsea je opravdao ulogu papirnatog favorita i nakon dvije pobjede nad gradskim suparnikom Tottenhamom izborio plasman u finale Liga kupa.

KLIKNI OVDJE I ZAIGRAJ FANTASY PREMIERSHIP!

Poslije pobjede nad Stamford Bridgeu (2:0), plavi su slavili i u uzvratu (1:0) i u konačnici nisu imali previše milosti za svog bivšeg menadžera Antonia Contea. I dok će talijanski stručnjak morati uložiti poprilično novca da bi Kane i društvo napokon osvojili trofej, na Sttamford Bridgeu očekivano vlada pobjedničko ozračje, a dolazak menadžera Thomasa Tuchela pokazao se kao i više nego vrhunski potez ruskog tajkuna Romana Abramovića. Njemački trenerski majstor u samo 350 dana na klupi londonskog velikana odveo je Chelsea do tri finala. Pod vodstvom Tuchela Chelsea je prošle sezone osvojio Ligu prvaka i igrao finale FA kupa, a sada je stigla prigoda za osvajanje još jednog trofeja u natjecanju koje godinama najbolji engleski klubovi nisu stavljali na vrh liste svojih prioriteta, no vremena se mijenjaju, pa je tako Manchester City četiri puta uzastopno osvojilo Liga kup koji će ove sezone dobiti novog vlasnika.

Chelsea je na Instagramu objavio mapu kretanja Matea Kovačića u susretu s Tottenhamom uz laskavu ocjenu: 'General našeg veznog reda!'

U Tuchelovoj pobjedničkoj momčadi gotovo ključnu ulogu ima i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji se sjajno snašao u londonskoj prijestolnici i igra na vrhunskoj razini kvalitete pogotovo od kada je dolaskom Tuchela postao ključni čovjek veznog reda londonske družine. Igračke kvalitete Kovačića nikada nisu bile sporne, jer da je suprotno nikad ga ne bi angažirali svjetski giganti kao što su madridski Real i milanski Inter, no u dresu Chelseaja Kovačić napokon pokazuje da može biti vođa što nije niti malo nevažno kroz činjenicu da niti Luka Modrić koliko god kolosalan bio - “nije vječan”.

image
BEN STANSALL Afp

U londonskom ozračuju Kovačić je imao sreće da da su mu oba menadžera bila i više nego sklona, što je hrvatskom veznjaku itekako značilo za samopouzdanje. Klupska ikona londonskih plavih Frank Lampard možda nije polučio očekivane rezultate, ali je za Kovačića imao samo riječi hvali i neupitno mjesto u prvoj jedanaestorici bez obzira na konkurenciju, a sve se na još višoj razini nastavilo kada je Lamparda na klupi europskog prvaka naslijedio Tuchel. Iako se čini da njegova karijera traje čitavu vječnost Kovačić uz samo 27 godina u životnom kalendaru danas je igrač vrijedan 45 milijuna eura, a s obzirom na trenutnu formu spomenuti iznos može samo rasti. Iako se bivši igrač Dinama već u karijeri naosvajao trofeja, pobjeda na Tottenhamom dovela je Kovačića do prigode da u dresu Chelseaja osvoji četvrti trofej nakon Lige prvaka, Europske lige i europskog Superkupa.

image

Mateo Kovačić i Thomas Tuchel

ADRIAN DENNIS Afp

Londonski mediji bliski Chelseaju oduševljeni su još jednom vrhunskom izvedbom hrvatskog veznjaka. Kovačić je nagrađen osmicom uz konstataciju da je besprijekorno vodio igru Chelseaja u veznom redu uz besprijekorna proigravanja, dok je zanimljivo veću ocjenu od Kovačića dobio samo stoper Chelseaja Malang Sarr. U finalu Liga kupa Chelsea će igrati s boljim iz okršaja Arsenala i Liverpoola, a tko god bude na suprotnoj strani Londončani imaju i više nego dovoljno kvalitete za osvajanje trofej s Kovačićem u naslovnoj ulozi...

KOVAČIĆEVA TROFEJNA RIZNICA

DINAMO

3 naslova prvaka Hrvatske

2 Kupa Hrvatske

REAL MADRID

3 Lige prvaka

3 svjetska klupska prvenstva

2 UEFA Superkupa

1 prvenstvo Španjolske

1 španjolski Superkup

CHELSEA

1 Liga prvaka

1 Europska liga

1 UEFA Superkup

Linker
20. travanj 2024 08:55