Marcelo Brozović

 ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp
INTER - MILAN

Tko ga može zaustaviti? Talijani uoči velikog derbija hvale Hrvata, a večeras vrijedi i staro pravilo

Brozović će imati potpunu slobodu, čak i u kreaciji. Jedan će igrač biti zadužen baš za njega.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2022. 08:55

San Siro će večeras još jednom, po četvrti puta ove sezone u talijanskom nogometu biti - pola-pola. Jer, u uzvratnom susretu polufinala Talijanskog kupa igraju Inter i Milan. Baš tim redom, jako je važno, i to iz jednog starog razloga. Naime, pravilo gola u gostima u Coppa Italiji još uvijek vrijedi i bit će ukinuto tek od sljedeće sezone. E sad, s obzirom na podatak o 0:0 iz prve utakmice odigrane još prije mjesec i pol dana, točnije 1. ožujka, jasno je da Milanu, formalnom gostu, odgovara i remi s golovima.

Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport raspisala se o potankostima vezanima uz taktiku i dvoboje na pojedinim fazama terena pred večerašnji okršaj gradskih rivala. Milan u prvenstvu ima dva boda, ali i jednu utakmicu više od Intera, no ovo je posljednji gradski derbi ove sezone koji bi u njenom finišu mogao puno toga determinirati i pred odlučujuće bitke u Serie A.

Posebnu pozornost talijanski kolege pridaju Marcelu Brozoviću. Nakon sjajne partije protiv Spezije koju je okrunio pogotkom, iz Gazzette se pitaju - tko ga uopće može zaustaviti? Nudi se opcija u Francku Kessieju koji bi ga trebao sačuvati po modelu "flastera", no ta se opcija u nekim prethodnim derbijima nije pokazala ispravnom. Brozović će, kako se navodi, imati potpunu slobodu, čak i u fazi kreacije igre, a Kessieju bi trebali pomagati Tonali i Bennacer.

Kad je riječ o Ivanu Perišiću, drugom hrvatskom reprezentativcu iz redova plavo-crnih, i njega se očekuje u početnom sastavu utakmice što će početi u 21 sat. Njegova će uloga biti primarno usmjerena na ofenzivu, odnosno na držanje vjerojatnog mu čuvara Calabrije nisko u postavi Milana. S druge strane, velikih problema s izborom prve napadačke opcije ima Stefano Pioli. Zlatan Ibrahimović ne može igrati zbog problema s koljenom, Leao se spominje kao opcija na lijevoj strani, a kao čista špica HR-povratnik u momčad Ante Rebić nije igrao već mjesecima. Danas bi od prve minute trebao startati Olivier Giroud. Iskusni Francuz već zna kako je to pobijediti Inter ove sezone, s dva je pogotka u prvenstvenom derbiju u veljači spriječio bijeg Intera i odvajanje na vrhu.

Linker
20. travanj 2024 12:32