Jurrien Timber i Michael Pinto

 MAURICE VAN STEEN Afp
U STRAŠNOJ FORMI

Ajax minimalnom pobjedom nastavio svoj nevjerojatan niz, gol-razlika u domaćoj ligi je impozantna

Ajax ove sezone igra sjajan nogomet, Kopljanici spadaju među najuvjerljivije momčadi Europe
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. studeni 2021. 18:25

U nedjelju je Ajax nastavio pobjednički, nije bilo lako, uspio je amsterdamski klub tek jednom zatresti mrežu domaće Sparte iz Rotterdama, strijelac za tih 0:1 bio je Dušan Tadić u 36. minuti.

Međutim, i taj jedan gol dovoljan je da Ajax nastavi svoj nevjerojatan niz. Ili nizove. Prvo, bila je to, uz dva remija sedma utakmica u zadnjih devet utakmica u svim natjecanjima, bila je to i 12. utakmica u dosadašnjih 14 prvenstvenih kola da Ajax nije primio gol. A bila je to već i šesta ligaška, gostujuća utakmica zaredom, koju je Ajax završio prazne mreže.

Gol-razlika u domaćoj ligi je impoznantna, nakon 14 utakmica, 43 postignuta pogotka i samo dva primljena! Ajax ove sezone nema još niti jedan gostujući poraz ni u jednom natjecanju, a ima i ukupno samo dva poraza, oba na svom travnjaku, od PSV (0:4) u Superkupu na samom početku sezone, te senzacionalno od Utrechta (0:1) u prvenstvu. Što se, pak, Tadića tiče, bio mu je ovo šesti pogodak u Eredivisie ove sezone, sedmi ukupno, a kad s pribroje asistencije (12), ispada da je Tadić već sudjelovao u 19 Ajaxovih golova ove sezone.

image

Danilo i Dušan Tadić

MAURICE VAN STEEN Afp

Linker
18. travanj 2024 18:21