NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
BROJKE NE LAŽU

Ante Rebić opet na naslovnicama: Pritajeni hrvatski tigar starta u nastavku sezone, ovo nije slučajnost!

O ‘naknadnom‘ startu hrvatskog napadača statistički dovoljno govore podaci unazad zadnje dvije godine
Piše: SNObjavljeno: 29. prosinac 2021. 21:53

Talijanska La Gazzetta dello Sport posvetila je Anti Rebiću centralno mjesto na naslovnici portala. Talijanski su se kolege odlučili pozabaviti Rebićevim statističkim pokazateljima koji impliciraju sljedeće - u drugoj polovici sezone hrvatski napadač ostvaruje najbolje rezultate!

Takav je Rebić, kažu Talijani. Kao da ga umrtve kraj ljeta i početak jeseni. No, sada je hrvatski ofenzivac napokon spreman. Na terenima ga nije bilo od 20. studenog zbog pokidanih mišića te je pritom propustio devet utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka. Stalni problemi s gležnjevima udaljili su ga s travnjaka s još ukupno pet utakmica. Pogled s tribina odavao je pritajenog tigra koji mrzi biti izvan 'akcije'.

image
ETTORE GRIFFONI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ettore Griffoni/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

Sada dolaze njegovi mjeseci

O njegovu 'naknadnom' startu govore podaci unazad dvije godine. Sezona 2019/2020. bila je prva s Rossonerima. Bez golova i asistencije u ligi, da bi od 19. kola nadalje postigao 11 pogodaka uz tri ključne asistencije.

Rebić radi ono što Pioli traži, i to stalno. Na krilu daje svoje bolje izvedbe, obojica su toga svjesni. Dajte mu malo prostora između Ibre i Girouda, Ante će to znati iskoristiti. Kao i u Eintrachtu:

"Napadao sam dubinski, Jović je zabijao, a Haller dobivao zračne duele."

U Eintrachtu su ipak izvedbe bile ravnomjerno raspodijeljene tijekom sezone. U Milanu ne.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Ista sudbina prošle sezone

Prošle sezone Rebić je startao sa sedam asistencija i jednim jedinim pogotkom. Uz to, pretrpio je dvije ozljede i zarazu COVID-om te je zbog toga propustio 11 utakmica.

Od siječnja nadalje uobičajena metamorfoza: deset golova. Zabijao je Torinu, Juventusu (na Allianz Areni), Bologni (hat-trick), Romi i Genoi. Uvijek prisutan, malo visoko na krilu i stalno 'nabrijan', često uskakao umjesto Ibrahimovića.

Ovogodišnji učinak odražava ono što smo vidjeli u posljednje dvije sezone: 11 utakmica, dva gola, dvije asistencije i dvije ozljede do sada.

Rebić nije nastupio u početnoj postavi još od 16. listopada i prve ozljede gležnja. Sada su on, Leao i Calabria u fazi oporavka, božićni dar bio bi im nastup protiv Rome 6. siječnja. Ante želi nastupiti na tom susretu, pogotovo što s Giallorossima ima izvrstan skor: dva gola u tri utakmice. Oba puta u nastavku sezone. Tvrde Talijani - nije slučajnost.

Linker
12. travanj 2024 05:59