DANIEL LEAL-OLIVAS Afp
LUDA CIFRA

Beckham pristao je biti poster lice za Katar 2022.! Evo koliko će milijuna legenda pospremiti u džep

‘David vjeruje da je Katar posvećen napretku i da će SP rezultirati brojnim pozitivnim pomacima‘
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 24. listopad 2021. 21:52

David Beckham pristao je biti poster lice Katara 2022 u zamjenu za 150 milijuna funta, pišu u nedjelju svjetski mediji. Nekadašnji superstar Manchester Uniteda, Reala Madrida (Milana, PSG-a…) zadržao je status najpopularnijeg ambasadora igre premda je u mirovinu otišao prije gotovo deset godina. Godinu dana uoči Svjetskog prvenstva Beckham potpisuje ugovor, kojim će formalno sljedećih deset godina promovirati katarsku kulturu i turizam te ubirati 15 milijuna funta godišnje, ali jasno je da se priča zapravo vrti oko promocije prvog SP-a u pustinji koje počinje u studenom sljedeće godine.

Ovaj tjedan 46-godišnjak je proveo u posjetu Dohi, gdje je obilazio stadione, infrastrukturu i razgovarao s dužnosnicima iz organizacijskog odbora. Na put je ispraćen protestima organizacija za zaštitu ljudskih prava: podsjetili su ga na debeli dossier katarske vlade po pitanju kršenja prava žena, LGBT zajednice i radnika koji su kao mušice umirali gradeći katarske stadione gotovo u ropskim uvjetima.

image
DANIEL LEAL-OLIVAS Afp

“David vjeruje da je Katar posvećen napretku i da će Svjetsko prvenstvo rezultirati brojnim pozitivnim pomacima. Uvjeren je da nogomet posjeduje snagu premostiti i najveće razlike i još važnije – već se uvjerio da je postignut napredak na mnogim poljima”, objavila je Beckhamova PR služba.

Bekchamove bliske veze s Katarom započele su potpisom za PSG 2013. godine. 2019. godine snimljen je u društvu Nassera Al-Khelaifija na otvaranju novog stadiona u Dohi i tom prilikom je rekao da “žali što je već u mirovini jer igrači u ovakvim uvjetima moraju biti razmaženi”. Beckhamova promotivna turneja zaljevske državice nastavlja se kroz mjesec dana kada je Doha domaćin Grand Prix nagrade Formule 1…

Linker
25. travanj 2024 03:29