DISKRIMINACIJA

Pitali smo Reinera hoće li se ispričati Hajdukoviću, odgovor nas je iznenadio: ‘Jasno ću vam reći‘

‘Vi ste izvukli jednu rečenicu koja nije na mjestu, ali ne i pedeset drugih rečenica koje apsolutno nisu na mjestu‘, kaže Reiner
Željko Reiner i Domagoj Hajduković (u krugu)
 Hanza Media Tv, Cropix

Dan nakon što je HDZ-ov saborski zastupnik Ante Sanader skandalozno išao diskreditirati SDP-ovog zastupnika Domagoja Hajdukovića samo zbog činjenice što je homoseksualac, potpredsjednika Sabora Željka Reinera pitali smo hoće li gostovanje u TV studiju Hanza medije iskoristiti i za ispriku – osobnu ili u ime HDZ-a – zastupniku Hajdukoviću zbog diskriminirajuće uvrede HDZ-ovog zastupnika?

- Ja ću vam vrlo jasno reći, ja tako nešto ne bih nikada rekao, a s druge strane ne bih isto tako rekao i sramotne uvrede koje oporbeni zastupnici upućuju HDZ-u... Ja se nemam zašto kome ispričavati. Vi ste izvukli jednu rečenicu koja nije na mjestu, ali ne i pedeset drugih rečenica koje apsolutno nisu na mjestu, a su upućene iz oporbe prema HDZ-u – rekao je HDZ-ov zastupnik Željko Reiner.

Podsjetimo, u srijedu je zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković, tijekom rasprave o opozivu ministra Tomislava Ćorića, za saborskom govornicom pričao o korupciji HDZ-a i lošem društvu. Onda se za repliku javio HDZ-ov zastupnik Ante Sanader i Hajdukoviću rekao: “Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem! Brinite vi o vašoj kući. Mi smo dobili podršku, mi smo pobijedili na izborima, ne vi”.

Zamoljen za reakciju Reiner je u srijedu kao predsjedavajući saborske sjednice, između ostalog, rekao: “Pogledajte, kad vučete vraga za rep, onda vrag izađe van. Nažalost je to tako...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 08:33