ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
TRAŽI SE NAPADAČ

Chelsea dobio prvu odbijenicu, ali Abramovič neće tako lako odustati od lova na mladu zvijezdu

Borussia Dortmund odbila prvu ponudu za sjajnog Norvežanina
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 17. srpanj 2021. 10:01

Erling Haaland započeo je pripreme za novu sezonu s Borussijom iz Dortmunda i za sada ostaje u redovima bundesligaškog velikana.
Za sjajnog 20-godišnjeg norveškog napadača Chelsea je ponudio novac i dvojicu igrača Calluma Hudson-Odoija i Tommyja Abrahama, ali su čelnici njemačkog kluba odbili navedenu ponudu. No s obzirom da ljetni prijelazni rok traje do 31. kolovoza realno je očekivati novu ponudu londonskog kluba koji je upravo Haalanda označio kao glavnu metu kako bi nakon osvajanja Lige prvaka i naslov prvaka Engleske vrati u britansku prijestolnicu.

U posljednje vrijeme Crno-žuti iz Dortmunda imaju odlična iskustva s igračima iz Engleske. Jadon Sancho je na korak od prelaska u Manchester United nakon što je za BVB odigrao 137 utakmica i postigao 50 golova uz 64 asistencije. Jedan od engleskih tragičara na netom završenom Euru u Njemačkoj je pokazao svoj neosporni potencijal nakon što u redovima Manchester Cityja nikada nije dobio pravu prigodu. No za Nijemce će Sancho biti sjajan posao nakon što će na njemu zaraditi gotovo deset puta više nego što su uložili u Sanchov dolazak.Jude Bellingham još je jedna engleska mlada uzdanica koja je preko Birminghama stigla u Dortmund, a ukoliko se sve bude razvijalo u skladu s Bellinghamovim talentom, Nijemci će prije ili kasnije opet napuniti blagajnu.

image
Afp

Kehlova poruka

Chelsea je očito spreman za borbu u pokušaju da Haalanda dovede u London, a iako Hudson-Odoi i Abraham jesu dobri igrači, ipak nisu extra klase, tako da prva dortmundska odbijenica Chelseaju i nije neko preveliko iznenađenje.
- Nema nikakvih novosti kada je transfer Haalanda u pitanju jer nemamo intenciju prodati ga u ovom prijelaznom roku. Erling je vrlo motiviran - istaknuo je sportski direktor Borussije Sebastian Kehl.
Haaland je u prošloj sezoni u 41. nastupu postigao isto toliko pogodaka, a osim Chelseaja kao moguće nove destinacije od ranije se spominju madridski Real i Manchester City. Ipak ovo je samo prvi test koji je Roman Abramovič poslao u pravcu Dortmunda, a ako nekoga uistinu želi, za ruskog milijardera nijedan transfer nije nemoguća misija. Abramovič je za sada za Haalanda spreman izdvojiti 150 milijuna funti, tako da bi priča oko Haalandovog dolaska u najjaču ligu na svijetu mogla uskoro dobiti novi nastavak...

Linker
25. travanj 2024 19:22