LEGAN P. MACE/SOPA IMAG/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Legan P. Mace/Sopa Imag/Sipa Press/Profimedia
MAESTRO ZA ŠPANJOLCE

Dan kada se sve promijenilo! Deset godina Luke Modrića u Realu: ‘Ovo je san iz kojeg se ne želim probuditi‘

‘Potpisivanje za Real Madrid bila je jedna od najboljih odluka u mom životu‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 11:17

Na današnji dan 2012. godine, Luka Modrić je iz Tottenhama prešao u Real Madrid te započeo jednu od najljepših i najznačajnijih priča modernog klupskog nogometa. Pet naslova prvaka Europe, tri La Lige, četiri španjolska Superkupa, četiri europska Superkupa, četiri Svjetska klupska prvenstva i jedan Kup Kralja. To je bilanca njegovog boravka na Santiago Bernabéuu.

Osim što je s Realom osvojio 21 trofej, hrvatski kapetan postao je i apsolutni dirigent veznog reda, prepoznatljivi vođa na terenu i jedna od najvećih ikona „kraljevskog kluba. A njegova madridska priča još traje…

Povodom desete obljetnice na Santiago Bernabeuu, hrvatski fantazist je za AS komentirao svoju dekadu u španjolskoj prijestolnici.

image
MIGUEL RIOPA Afp

- Potpisivanje za Real Madrid bila je jedna od najboljih odluka u mom životu.Igranje ovdje je san iz kojeg se još ne želim probuditi, rekao je 36-godišnjak pa nastavio:

- Ovdje sam deset sezona, ali svaku počinjem kao da je prva. Ove godine osvojili smo već četiri trofeja i pred nama su brojni izazovi.

Ugledni madridski list za Luku dodaje da je genije i legenda kluba koja nema roka trajanja, te da u svlačionici ima status „teškaša“ čije mišljenje teži jednako kao i ono kapetana Karima Benzeme. U klubu uživa veliko poštovanje, između ostalog i zato što je prije 18 mjeseci, prilikom produljenja ugovora, zbog pandemije prihvatio smanjenje plaće od 10%. Nakon što je prošle sezone bio jedna od ključnih karika u osvajanju Lige prvaka i španjolskog prvenstva, Florentino Perez ga je nagradio novim (i izdašnijim) ugovorom koji traje do 2023. godine.

image
MIGUEL RIOPA Afp

- Svaki dan osjećam naklonost Real Madrida i to pokušavam vratiti na terenu. Bernabéu je vrlo poseban za mene, zaključio je Modrić koji je u dresu „los blancosa“ odigrao ukupno 439 utakmica i pritom postigao 32 pogotka te upisao 73 asistencije.

Linker
19. travanj 2024 08:37