JORGE GUERRERO Afp
SJAJNA PARTIJA

Dani Olmo ponovno oduševio Španjolce! Bivši dinamovac označen je kao ‘ključni igrač‘ u slavlju Furije

Bio nam je jasan ulog za koji igramo, ići na Mundijal je nešto najveće - rekao je Olmo nakon utamice
Piše: SNObjavljeno: 15. studeni 2021. 07:50

Španjolcima je, kao i Portugalcima, bio dovoljan bod da se direktno plasiraju u Katar, ali nogometaši Luisa Enriquea su to puno bolje riješili, igrali aktivno i lopta ih je nagradila pobjedom. Dani Olmo je u 86. minuti pucao sa 25 metara, pogodio gredu, na odbijanac je prvi stigao Morata, koji je ušao s klupe u 59. minuti, i smireno loptu prebacio preko čuvara mreže Švedske za 1-0.

Madridski sportski dnevnik Marca "ključnim igračem" označio je Danija Olma:

- Pobjedonosni pogodak rođen je iz njegova dalekometnog udarca koji se zabio u gredu. Pokušavao je i prije opasnim ulascima u 16-erac. Prodoran. Pretrpio je i težak prekršaj u 2. poluvremenu za koji je Krafth javno opomenut – opisuje u rubrici "kako su igrali" izvjestitelj Marce.

image
JORGE GUERRERO Afp

Španjolski portali prenose i izjavu bivšeg vezista zagrebačkog Dinama:

- Podrška navijača bila je nevjerojatna, jako smo sretni. Pogodak nam je donio olakšanje, jer iako smo imali utakmicu pod kontrolom, mogli su nas kazniti iz prekida – kazao je ofenzivac RB Leipziga. I zaključio:

- Bio nam je jasan ulog za koji igramo, ići na Mundijal je nešto najveće. Oni koji su već bili pričali su mi da je to nevjerojatno iskustvo. Katar? Vjerujem kako ova selekcija više ne izaziva dvojbe, pokazali smo da možemo napraviti velike stvari – poručio je Olmo.

Linker
19. travanj 2024 23:46