REUTERS/Leon Kuegeler
'NEMAM NIKAKVIH SPOROVA S MONACOM'

DANIJEL SUBAŠIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI Bivši vratar Vatrenih demantirao neke napise: 'Ne znam zašto se medijski razvlači neka čudna priča'

Danijel Subašić prvi je put nakon Rusije zaigrao za svoj klub
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. listopad 2018. 13:17

Vratio se Danijel Subašić! Nakon što je odradio svjetsko prvenstvo za povijest, reprezentativnu, ali i svoju, uslijedili su “računi sudbine”. Ono što trenutno prolazi dobar dio reprezentativaca, onih koji su ponijeli najveći teret u Rusiji, a to su negativne posljedice ogromnog fizičkog i psihičkog napora, nije zaobišlo ni bivšeg Vatrenog broj jedan.

Naprotiv, Subašić je i u Rusiji gotovo pola utakmica branio uz teret ozljede bedrenog mišića, te je bilo za očekivati kako će jednom, kad stane, uslijediti reakcija nagomilanog stresa. Prije nego je u srijedu debitirao u sezoni, i to silom prilike u utakmici Lige prvaka protiv Borussije u Dortmundu, s obzirom na to da se Diego Benaglio ozlijedio, Subašić je postao temom medijskih špekulacija kako je u nekakvom sporu s klubom. Sukladno vrlo lošem ulasku Monaca u sezonu, tek 6 bodova u 8 kola, uz 18. poziciju, posljedice po atmosferu okruženja su negativne. Svaki doprinos tomu je medijski dobrodošao, pa je i jedna benigna izjava trenera Leonarda Jardima (“Ne znam zašto Subašić još nije oporavljen.”), iskorištena za dodatno podgrijavanje navodno problematičnog statusa hrvatskog vratara i njegova nezadovoljstva. Nakon što se vratio iz Dortmunda, gdje je u drugom poluvremenu primio tri pogotka, Subašić je spremno razbistrio sve ono što se podvlači pod egidu “navodnog”…

Novi ugovor

- Iskreno rečeno, ne znam zašto se podvlači i razvlači ta neka čudna priča o mojem zategnutom odnosu s Monacom. S klubom nemam baš nikakvih sporova. Svi znaju da sam u Rusiji, zajedno sa suigračima, živio nogometni san, ali i njegove realne cijene. Ozljeda mišića me mučila u tri i pol utakmice, a nakon svega, kad sam stao, posljedice su bile pogoršanje ozljede. Sve je to uzelo svoje vrijeme. Ne razumijem kako netko ne razumije da je osnovna želja svakog nogometaša, i najvažnija, igrati. Najgora stvar u karijeri svakog od nas je razdoblje s ozljedom. Dugo sam je vukao, zato je saniranje ozljede iziskivalo više vremena. Sada sam se, eto, hvala Bogu, gotovo potpuno oporavio i vratio se u konkurenciju.

Očito vam je zasmetalo to medijsko podgrijavanje navodne kompromitacije statusa odnosno da iz nekih svojih razloga ne branite…?

- Iz profesionalne korektnosti ću vam odgovoriti iako svako lamentiranje o mojem statusu i pristupu, bez obzira od koga dolazi, doživljavam kao manjak respekta prema meni i mojih sada već sedam sezona u Monacu. U njima sam tijekom godine branio 90% utakmica i redovno sudjelovao u ispunjenju klupskih ciljeva.

Branili ste vi i u puno gorim situacijama po ovaj klub, pa nam doista šuplje djeluju te špekulacije?

- Da, ali jasno je to, kad klubu ne ide dobro odmah se u negativnoj atmosferi roje svakodnevno nove negativnosti.

Dobro, ali pojasnite odakle ta priča da ste nešto nezadovoljni, navodno je ugovor u pitanju. Zar niste produžili isti prošle godine, do 2020.?

- Rekoh, nikakvih teškoća s klubom nema, dapače. Prošle sezone pred kraj prvenstva predsjednik kluba je obećao da će produžiti ugovor ako osvojimo drugo mjesto. To se nije još dogodilo, ali ja s tim nemam problema jer znam da će biti tako kako je kazao predsjednik. Njegova je dobra volja kada će se to dogoditi. S njim imam vrlo dobar odnos oduvijek.

Znači, sada kad ste se vratili igri, nastavljate “pričati” na terenu?

- Da, to je najvažnije. Napokon sam prevladao tu ozljedu, vraćam se u formu i sada treba raditi. Sve ostalo je sporedno. Ugovor ionako imam još dvije godine, dakle, sve ide dalje po protokolu.

Bilo bi dobro da se i rezultate vrate Monacovim protokolima?

- Sezona nije krenula po očekivanjima, puno je promjena bilo, to se mora osjetiti. Na nama je da sada na terenu mijenjamo stvari na bolje, radimo zdušno za to i uvjeren sam da ćemo prevladati težinu situacije - zaključio je mirno Subašić.

Linker
14. travanj 2024 16:28